Artikler om jul

Jul Papirhobby Julekort Julegaver Julemarked
Julekort – Julkort – Christmas Cards

 

Gavelapper – Gift tags

 

Julegave – Julklapp – Christmas Present

 

Juledekoration – Julepynt – Juldekoration – Christmas Decorations

 

Julekalender – Julkalender – Christmas Calendars

 

Julemarked – Julmarknad – Christmas Market

PAPIRPRODUKTER OG JUL

Papirprodukter er i en særstilling i en tid hvor mange “har alt”. Det er flere og flere som ikke ønsker seg pyntegjenstander til jul, de føler at de har for mye i skuffer og skap allerede. Mange ønsker seg mer forgjengelige gaver – som opplevelser, mat og drikke eller andre forbruksting som stearinlys, servietter, notisblokker og lignende. 

Men slike gaver kan være litt kjedelige å gi. En flott innpakning til gavekortene, sjokoladeplatene, teen, vinen, notisblokken og stearinlysene gjør jo sitt til at gaven får et mer eksklusivt uttrykk. Samtidig er dette håndlagde produkter som ikke tar noe ekstra plass, de er billige og de er helt unike. 

En del av de som selger papirprodukter har erfart at det er lettere å selge for eksempel sjokoladekort når sjokoladen allerede er med i kortet. Mange ønsker å spare tid i en hektisk hverdag og slik sett er det lettere å kjøpe en gave som allerede er komplett. Utfordringen kan imidlertid være at man sitter igjen med altfor mange sjokoladekort dersom man ikke får solgt disse på markedet så det blir en avveining som den enkelte selger må ta. 

Her finner du tips til innpakninger du kan lage selv, enten det er til salg på marked eller julegaver til dine egne nære og kjære: 

Innpakning til mat og drikke
Innpakning av sjokolade – hvor finner jeg mal
Innpakning til lys
Innpakning til gavekort
Annen innpakning

Alt om papirhobby - papperspyssel

JUL I SKANDINAVIA

Det er mange ting som er like når det gjelder julefeiringen i Danmark, Norge og Sverige, men det er likevel noen ting som er karakteristiske for de ulike landene. Kanskje det mest åpenbare er julematen. 

Den tradisjonelle danske julemiddagen er and, gås eller fleskestek. I Norge er det ribbe, pinnekjøtt eller juletorsk som serveres på julaften. I Sverige er det gjerne juleskinke og sild på menyen. 


Jul papirhobby julekort julegaver julemarked illustrasjonsbilde


Noe som alle de tre landene har til felles når det gjelder julemat og drikke er julegløggen, pepperkakene og riskrem eller risgrøt – gjerne med mandel i. 

Selve feiringen med julegaver, julenisse og kirkebesøk er likt mellom de tre landene. Tidligere var det også vanlig å sende julekort, men med fremveksten av sosiale media er det blitt mer vanlig med digitale julehilsener isteden. Kanskje nettopp derfor blir det ekstra stas når det først dukker opp et julekort i postkassen, og dersom det i tillegg er en håndlaget hilsen vet du at avsenderen har lagt ned stor omtanke i sin julehilsen til nettopp deg. 

Flere av de skandinaviske juletradisjonene er tysk-inspirerte, deriblant juletreet og julemarkedene. Julemarkedene i Tyskland, Østerrike og flere land i Øst-Europa er en opplevelse i seg selv, men det vokser stadig fram nye julemarkeder her i Skandinavia også. 

I Skandinavia kjennetegnes flere av markedene av at det er håndlagde varer som selges, dette er i motsetning til en del av markedene lengere sør i Europa der man dessverre ser at flere bodene tilbyr masseproduserte varer. Etter min mening er det viktig at julemarkedene først og fremst er et sted hvor private kan selge sine egne håndlagde produkter. Det er bare slik julemarkedene vil beholde sitt særpreg. 

Flere av de som holder på med papirhobby deltar på julemarkeder i desember. Hvilke markeder man velger å delta på bestemmes i noen grad av prisen man må betale for en stand. Fortjenesten fra salg av papirprodukter er ofte svært liten. 

Mange lurer på hvor mye man kan ta for de enkelte tingene man lager for salg. Dette vil variere etter tilbud og etterspørsel. Tilbudet avhenger av hvor mange som selger tilsvarende varer på markedet/i nærområdet, etterspørsel bestemmes gjerne av kvaliteten på produktene. I artiklene nedenfor finner du tips til prissetting av papirprodukter: 
Julemarkeder og julegaver – hva kan jeg lage og hvilken pris kan jeg ta?
Papirhobby – prissetting av prosjekter

Featured photo “Christmas”: Marit Pedersen
Jul Papirhobby Julekort Julegaver Julemarked Photo “Jul i Skandinavia”: Gunn Olsen

close

SCRAPPENYTT FRA TPC! ABONNÉR PÅ DE NYESTE ARTIKLENE FRA TPC!

Les TPCs personvernerklæring for mer informasjon

.