ARTIKLER OM PÅSKE

PÅSKE I SKANDINAVIA

Påsken er en kristen høytid hvor Jesus korsfestelse, død, begravelse og gjenoppstandelse fra de døde blir markert. Kanskje er det derfor man i alle de tre skandinaviske landene har et fokus på nytt liv i påsken, i form av egg, kyllinger og påskeblomster. 

Samtidig som det er noen fellestrekk for den skandinaviske påsken er det andre påsketradisjoner som er særegne for Danmark, Norge og Sverige. I Danmark har man siden 1600-tallet sendt hverandre gækkebrev, i Norge er det skiturer og påskekrim som skal til for å gjøre påsken komplett, mens i Sverige kler barna seg ut som påskekjerringer. 

Det er langt vanligere å sende julekort enn det er å sende påskekort. Nettopp derfor kan det jo være hyggelig å sende noen et overraskende kort for å ønske de en god påske. 

Påskeegg er populære å dekorere, enten du velger å dekorere vanlige hønseegg eller du vil redesigne påskeegg av papp som man kjøper i butikkene. 

På denne siden finner du inspirasjon til påskekort, til påskedekorasjoner og til hvordan du kan dekorere påskeegg. 

PÅSKEEGG

Påskeegg er koselige å dekorere. Man kan dekorere vanlige hønseegg med ulike typer maling som vannmaling, akrylmaling og så videre. Man kan også blande neglelakk i vann (helst i en pappkopp) og så dyppe egg ned i blandingen – det gir en kjempefin effekt. 

Når det gjelder pappeggene som man fyller med godteri er det mange som har kjøpt disse ferdige i butikker. Men disse kan med fordel redesignes med maling eller designpapir slik at de blir litt mer innbydende. Du finner flere inspirerende egg av denne typen her: Påskeegg

Cardmaking - Kortlaging
Scrapbooking - Scrapping
Paper Craft - Papirhobby
Techniques - Teknikker
Inspiration - Inspirasjon
Tips and Tricks
Getting Organized - Organisering
Meeting Up - Møtesteder
Shopping

Featured photo “Easter”: Marit Pedersen

close

SCRAPPENYTT FRA TPC! ABONNÉR PÅ UKENTLIG OPPDATERING MED DE NYESTE ARTIKLENE FRA TPC!

Meld deg på innen 20. juni og vær med i trekningen om en hemmelig gave til en verdi av minst 500 kr. Les TPCs personvernerklæring for mer informasjon

.