Stilarter i papirhobby: Art Nouveau

I motsetning til blant annet Art Deco og Art Nouveau er ikke “Artsy” en egen stil innenfor for eksempel kunst og arkitektur. Det karakteristiske med stilarten “Artsy” er at man bruker ulike malingsteknikker for å skape egne uttrykk på papirprosjektene. Det kan variere fra det helt enkle til mer kunstneriske prosjekter laget med for eksempel Mixed Media-teknikk. 

Tilbake til oversiktsside: Styles – Stilarter

  • Anledning: Kan brukes til alle anledninger.
  • Motiv: Gjerne enkle motiv som tekster, dyr og blomster. 
  • Form/mønster: Myke, gjerne udefinérbare former. Bakgrunnen på kort og andre papirprosjekter er som oftest selvlagde og abstrakte. I den grad det er mønster er det gjerne laget ved hjelp av smooshing, splashing og andre maleteknikker. Noen bruker stensiler for å skape mønster, da gjerne geometriske former med myke linjer.
  • Farger: Ingen bestemte farger.
  • Pynt/dekor: På enkle prosjekter innenfor denne stilarten bruker man sjelden noe særlig med pynt. I den grad man ønsker å bruke pynt kan små enamel dots og bling være passende. På mer avanserte prosjekter brukes gjerne blomster, die cuts og annet som fanger opp fargene fra bakgrunnen. 
  • Teknikker: Bakgrunnen på papirprosjekter laget i “Artsy”-stil er som oftest selvlaget. Da bruker man teknikker som inking, blending, smooshing og lignende. Motivene på “Artsy”-kort er ofte enkle slik at bakgrunnen kommer til sin rett, og i noen tilfeller har man brukt “One layer”-teknikken slik at motivet legges på samme lag på bakgrunnen. Stensilering og embossing kan brukes for å få litt mønster og struktur på prosjektene.


 

 

Vector – Splash: Kristianus Kurnia, Pixabay

close

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More