Stilarter i papirhobby: Clean and Simple

Clean and Simple (CAS) er en svært populær stilart innenfor papirhobby i Skandinavia. CAS-stilen har gradvis vunnet terreng og er nå omtrent like populær som mer overdådige stilarter som Shabby Chic og Vintage

Tilbake til oversiktsside: Styles – Stilarter

  • Anledning: Kan brukes til alle anledninger.
  • Motiv: På CAS-prosjekter bruker man gjerne tekst som motiv. Det er også vanlig å bruke dyr og objekter som er stemplet og fargelagt. Det hender man ser at mennesker er brukt som motiv på CAS-prosjekter, men det er mer sjeldent.
  • Form/mønster: Rette, geometriske former, gjerne sirkler, kvadrater og rektangler. Geometriske og gjentakende mønstre i den grad man bruker det. Det er ofte mye luft (“white space”) på CAS-prosjekter.
  • Farger: Når det gjelder farger holder man seg som oftest til det rene og enkle også her og bruker et begrenset antall farger på prosjektet. 
  • Pynt/dekor: På papirprosjekter i CAS-stilen bruker man minimalt med pynt. I den grad man bruker pynt er det gjerne dots, sequins og kanskje litt twine.
  • Teknikker: Når det gjelder motivene på papirprosjekter innenfor CAS-stilen er disse ofte stemplet og fargelagt ved hjelp av ink, maling eller markers. Fuzzy Cutting, hvor man klipper eller die cutter rundt motivene, er også en del brukt. Når det gjelder tekst har Dymo-teksting vært en del brukt. Mange CAS-kort består bare av et lag (“One layer-card”). 


 

Foto: CAS-kort: Pia Krogh Larsen

close

SCRAPPENYTT FRA TPC! ABONNÉR PÅ DE NYESTE ARTIKLENE FRA TPC!

Les TPCs personvernerklæring for mer informasjon

.