Stilarter i papirhobby: Contemporary

“Contemporary” eller det nåtidige handler om det som er karakteristisk for tiden vi lever i. For 2020 er det gjerne mobiltelefoner, emojis og Converse-sko. Samtidig er stilarten “Contemporary” en hybrid bestående av både moderne og mer tradisjonelle elementer fra papirhobbyen. 

Tilbake til oversiktsside: Styles – Stilarter

  • Anledning: Kan brukes til alle anledninger, men er spesielt populært på konfirmasjonskort og andre kort til ungdom. 
  • Motiv: I større grad enn i andre stilarter finner man objekter som klær, sko og tekniske hjelpemidler som motiv på prosjekter innenfor denne stilarten. Det handler om motiv som er med i tiden som “Converse”-sko, høretelefoner, mobil, emojis og lignende.
  • Form/mønster: Rette, geometriske former men gjerne med innslag av stjerner, hjerter, vimpler, bannere eller lignende. Geometriske og gjentakende mønstre. Stjerne- og chevronmønstre.
  • Farger: Jord- og pastellfarger.
  • Pynt/dekor: På papirprosjekter i denne stilarten bruker man ofte elementer som understreker det moderne og nåtidige, selvom man også kan kombinere det moderne uttrykket med mer tradisjonell pynt slik som blomster. 
  • Teknikker: Motivene er ofte bilder, disse kan være personlige eller hentet på internett. Motivene viser gjerne moderne objekter, former som stjerner eller de kan vise mennesker i aktivitet. Man kan bruke designpapir med et moderne uttrykk eller lage bakgrunnen selv, eller man kan gjøre en kombinasjon av begge. Stensilering brukes gjerne. 


 

Foto: Converse: Open Clipart Vectors, Pixabay
Mobiltelefon: Wokandapix, Pixabay

Translate »