Stilarter i papirhobby: Vintage

Vintage-stilen er svært populær i Skandinavia og brukes på prosjekter både til kvinner og menn. Mørke jordfarger brukes gjerne, og mange bruker eldre bilder fra blant annet internett på Vintage-prosjekter. 

Tilbake til oversiktsside: Styles – Stilarter

  • Anledning: Kan brukes til alle anledninger, men brukes ofte på prosjekter til voksne. Man ser også ofte “Vintage”-stilen på julekort og andre juleprosjekter. 
  • Motiv: Motivene på vintageprosjekter er ofte gamle bilder. Disse kan man enten kjøpe fra papirhobbybutikker eller man kan finne bilder på internett. Motivene er som oftest mennesker og da både kvinner, menn og barn. Samtidig kan Vintage-stilen oppfattes som litt mer voksen enn Shabby Chic-stilen, kanskje på grunn av de mørkere fargene og det mer “tunge” uttrykket. 
  • Form/mønster: Ingen spesiell form. Når det gjelder mønster ser man gjerne brokade og blomstermønstre.
  • Farger: Jordfarger er ofte dominerende, men brukes gjerne i sammenheng med andre farger. 
  • Pynt/dekor: Også når det gjelder pynt ønsker man å gi et gammelt inntrykk. Pynten består gjerne av blonder, blomster, osteklut, boksider og eldre klokker. Fargene på pynten er gjerne mørk.
  • Teknikker: Når det gjelder vintageprosjekter ønsker man å bli disse et gammelt, slitt preg. Det oppnår man blant annet ved å distresse/elde kantene og i noen tilfeller river og krøller man også papiret. Valg av designpapir har også en del å si for inntrykket og for hvorvidt et prosjekt kan forbindes med denne stilarten eller ikke. 


 

Vector – Vintage Rose: Free Vectors

close

SCRAPPENYTT FRA TPC! ABONNÉR PÅ DE NYESTE ARTIKLENE FRA TPC!

Les TPCs personvernerklæring for mer informasjon

.