Kortlavning: Jeg eksploderer!

0 61

Er der noget, jeg er vild med at lave, så er det Eksplosion Bokse. De kan indeholde så meget forskelligt og fantasien kan for alvor få lov ar arbejde. Så sjovt! I den her artikel vil jeg ha’ et særligt fokus på pynten på låget.


Type projekt: Eksplosion Boks
Anledning: Konfirmation
Stilart: Layering, Mixed Media
Teknikker brugt: Udstansning, Heat-embossing, Dry-embossing, Stempling
Pynt/dekor: Hjemmelavede stjerner, Designpapir
Hovedfarve: Sansfarvet/lyseblå
Udstyr som er brugt: Stempler, Big Shot Stansemaskine. Embossing-folders.


En af mine bekendte ønskede sig en speciel ting til at give sin datter penge og en lille gave i til hendes konfirmation. Der synes jeg jo, at en Eksplosion Boks er spot on. Den er lidt sjov og med en uventet effekt for de fleste uden for kort-verdenen ihvertfald. Og den kan gøres så personlig og i modtagerens smag. Moderen ønskede ikke, at der skulle laves plads til fotos, så derfor blev den kun med 1 lag. Ønskerne var lomme til penge, æske til lille gave, og så fortalte hun, at pigen ikke var til blomster og typiske “pige-ting”, men mere rå og rustik.

Jeg gik igang med at skære 2 paneler på 10×30 cm og så score dem på hver 10. cm. Herefter limer jeg dem i et kryds over hinanden, så det dobbelte felt er bunden. Jeg tjekker, at siderne går fint sammen, når de holdes op og så går jeg igang med låget, som lige får 1 mm ekstra, sådan, at det bliver 10,1×10,1 cm og med sider, der er 2,5 cm, så de går godt ned over æsken og støtter.

Så skal der pyntes! Ydersiderne får paneler af Kvistkarton, – embosset med Tim Holtz 3D Lumber embossing folder, så det ligner træ og så får det sværte, så det ser slidt og vejrbidt ud. Jeg laver paneler til lågets sider af papir fra Stamperias Blue Stars blok (der er ønsket farverne sandfarvet og lyseblå) – den blok bruger jeg også inden i sammen med Stamperias Cosmos.
Jeg kan godt li’ at lave noget 3-dimensionelt på låget og mit valg faldt denne gang på stjerner. Jeg har 1 gang tidligere lavet de her stjerner. Tim Holtz har nemlig lavet et die-sæt med Dimensional Stars – det sæt har jeg ikke, men har luret, hvordan de laves og har lavet min egen version. Det kan vist allerbedst ses på billedet neden under hvordan. 
Jeg limer dem sammen lige på kanten, men for at få det til at holde, fandt jeg på, at heat-embosse dem, så jeg har vagt dels en Stampendous pulver, der er chunky og med lysblå glitter og en Wow pulver med natblå glitter. Jeg dekorere ikke kun kanten, men også uden på stjernen for at gøre den spændende.

Jeg har lavet stjerner i 4 størrelser og i 5 af de små limer jeg en strimmel Acetate, så de kan blive “svævende”.
Så bygger jeg en stjerne-bunke ved at lime stjernerne sammen med en limpistol. Jeg stikker de “svævende” stjerner i bunken her og der i forskellige længder. Jeg limer noget optravlet snor på låget og stjerne bunken ovenpå med et par tags stikkende ud.
For mig er det en god løsning til en teenagerpige, der er sej og lidt rå.
Herefter pyntes resten af æsken, så det passer til og jeg laver et vandfaldskort med søde ord og gode opmuntringer på 1. side. På den anden side kommer en kuvertlomme med en magnet-lukning til penge . På den 3. en lomme med et kort, hvor mor kan skrive en hilsen. Og på 4. en stor lykønskning i sølv.
Jeg håber, at både mor og datter blive glade for resultatet.
En dejlig sommerdag til jer – måske med stjerner på!
Heidi

Du finner flere eksplosjonsbokser her: Eksplosjonsbokser

close
Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Translate »