JEG GRUER MEG TIL Å ÅPNE MELDINGSBOKSEN MIN….

2 1,164

Dette skrev Susanne Halseth (28) i bloggen sin sist onsdag. Å bli utsatt for hets, enten det er på internett eller i andre sammenhenger, er sannsynligvis mer utbredt også innenfor hobbyen vår enn det man skulle tro. 

SONY DSC
Susanne Halseth

“At noen gidder å betale deg for å lage så stygge ting” er bare en av de mange ondskapsfulle kommentarene Susanne Halseth har fått på bloggen sin siden nyttår. “Jævla NAV-snylter. Hvordan får du tid til å lage alle disse tingene hvis du er så syk da..” er en annen.

Susanne Halseth startet med blogging i mai 2013. Formålet med bloggingen var å ta del i papirhobbymiljøet som hadde utviklet seg på internett. Mange hadde laget egne personlige blogger hvor man delte bilder av papirprosjektene sine, andre laget utfordringsblogger for å skape liv og røre rundt papirhobbyen.

For Susannes del trivdes hun godt med bloggingen de neste to og et halvt årene, men rundt nyttår 2016 begynte hun å motta stygge kommentarer som gjerne ble lagt inn anonymt på bloggen. Samtidig fikk hun også anonyme meldinger via et kontaktskjema hun hadde laget på bloggen. Meldingene beskrev Susannes prosjekter som stygge, bloggen hennes som patetisk og man holdt seg heller ikke for god til å la være å kommentere Susannes helse, utseende og familie. Kommentarene som ble lagt igjen var skrevet på norsk og svensk.

Susanne tok et oppgjør med nettrollene på sin egen blogg tidligere denne uken, og hun har nå valgt å stenge kommentarfeltet og kontaktskjemaet. I ettertid har Susanne fått mange støttende meldinger fra andre som også har opplevd tilsvarende, både på egne blogger, i Facebook-grupper og på treff.

Susanne+Halseth+Rosa111-2
Et av Susannes nydelige kort. Kan man antyde at det kan være misunnelse som i hovedsak fører til at noen velger å legge igjen stygge kommentarer?

Man kan spørre seg om det er slik vi ønsker å ha det i scrappemiljøet?  Scrappemiljøet i Skandinavia er lite, sårbart og har i de siste årene vært preget av relativt stort frafall, manglende rekruttering og nedlagte butikker. Hets og sjikane innad i miljøet hjelper neppe på situasjonen. Det er trolig noen svært få som ødelegger for mange, og som i verste fall sparker ben under hele hobbyen. Akkurat det er vel det siste vi trenger…

Foto: Susanne Halseth
Publisert med tillatelse

close
2 kommentarer
  1. Maryann Laursen skriver

    Helt enig, og her er vi bare alle sammen NØDT til at tage afstand fra den slags mennesker, når vi erfarer om dem, så det er de modbydelige få, som blír lukket ude, og ikke alle dem, som bare gerne vil ha lov til at hygge sig med en pragtfuld hobby, men vi er nødt til ALLE at deltage aktivt i at få det stoppet, for de få ofre kan ikke klare det alene, men hvis vi alle sammen siger fra, når vi hører nogen sige noget, så er det muligt at stoppe det er jeg helt overbevist om.
    Så vågn op venner og stå op på alles ret til at være her, præcis som vi er og med det vi hver især kan, og vi ER alle sammen gode til noget uanset hvad vi laver.

  2. Lena Johansen skriver

    Synes det er utrolig trist med disse nett trollene. Har selv ikke personlig vært borti de, men har hjulpet noen med de, og det som er skremmende er at mange av nett trollene ikke engang forstår at de er det. Det er til og med mange av de såkalte nett trollene som skriver støtte erklæringer rundt omkring, og det viser vel iallefall at de ikke skjønner at de selv er nett troll.
    Det er også trist at man går til “angrep” på helt personlige unødvendige ting. Og er man sjalu bør man vel heller bruke sjalusien til noe godt, la deg inspirere, og la konkurranse instinktet slå inn, og lag et kort som er like godt da vel. Det finnes alltid mennesker der ute man anser for og være bedre en seg selv, og det er jo der vi henter inspirasjon og glede, og det er jo takket være de at vi utvikler oss. Susanne er en av de jeg har sett utvikle seg fra hun startet, og hun har hatt en fantastisk utvikling, og er dyktig som bare det. Så stå på Susanne, du er helt rå, og jeg beundrer motet ditt, kreativiteten din, og det menneske du ser ut til og være!

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More