Scrappeintervju: Jorunn fra Norge

Nordstjernen: Jorunn fra Norge

Vår Nordstjerne i dag er Jorunn fra Norge. Jorunn er en multikunstner innenfor papirhobby som lager kort, layouts, tags, dekorerer lerret, holder på med Art Journaling og som nå i det siste også har begynt med Project Life. Den flotte Art Journaling-siden du ser bilde av over er laget i litt sinne, nedenfor kan du lese hvorfor.

Hva heter du?
Jorunn Langås Andreassen heter jeg: I forumverdenen og på siden min på Facebook går jeg under navnet Jojja.

Hvor bor du?
Jeg bor i Stavanger, Rogaland.

Har du blogg/webside?
Her er bloggen min: Jorunn’s Fristed
og her er Facebook-siden min: Jojja kreative lekestue

Hva slags papirhobby holder du på med?
Jeg holder på med alt mulig: Kort, layouts, tags, lerret, maling og Art Journaling. Nå i det siste har jeg startet med Project Life. Jeg elsker å utfordre meg selv og ikke minst prøve nye ting. Har ingen fast stil, går vel heller andre veien og prøver å ikke lage det samme to ganger.

Når begynte du med papirhobby?
Jeg begynte egentlig med maling først, og var i grunnen ikke særlig interessert i scrapping, min beste venninne holdt på med det og jeg syntes det bare var dill. Men i 2010 ville jeg gi et album til min mamma i 70-årsgave og spurte om bestisen min kunne lage det for meg, men på en eller annen måte fikk hun lurt meg til å lage det selv og sendte mye stæsj til meg, og da var det gjort, frøet var sådd.

Kan du fortelle litt om prosjektene du har valgt å presentere i The Paper Crafting?
Det første jeg presenterer er det aller siste jeg startet med og det er en Project Life side, noe jeg i grunnen hadde bestemt meg for å holde meg langt unna, jeg følte jeg hadde nok med alt det andre. Men siden jeg ble med i en nyoppstartet blogg så ville jeg ta det med. For det viser at man ikke trenger så veldig mye forkunnskaper for å kose seg med dette. Jeg har sammenlignet det litt med den pyntingen vi gjorde med skoledagbøkene våre på barne- og ungdomsskolen. Gikk vi på kino så var det inn med billetten og avisnotisen om filmen, hvem vi var med og hva vi syntes om filmen, vi skrev om den nyeste gutten vi var forelsket i osv… akkurat sånn som lommescrapping er blitt nå, noen bruker den som dagbok eller ukesdagbok. Denne siden har jeg laget om min sønn, og hans første uke.

Project Life

Det andre jeg har valgt er en tag. Jeg hadde kjøpt meg noen nye stensiler og det tidligere forumet CASAkreativ hadde en inspirasjonsoppgave og jeg ble helt revet med, så det endte med at jeg lagde en tutorial på det, for jeg fikk en del spørsmål om hvordan jeg hadde gjort det. Jeg elsker når hendene bare jobber uten at hodet blander seg for mye inn. Her har jeg brukt en del forskjellige medium, og masse kliss og klæsj. Synes det er så befriende å bare teste ut nye produkter og se hva det blir.

Kortlaging - tags

Det tredje jeg vil vise er en serie med guttebursdagskort. Dette var noe av det vanskeligste jeg gjorde før, og med en gutt på 8 år som ofte er i bursdag ble det en utfordring, men jeg fikk veldig god øvelse. Fant ut etterhvert at Papirdesign hadde så mange kuule mønsterark til gutter og mange av de gjorde seg selv, så da ble det lettere etterhvert. Nå føler jeg nesten at de gjør seg selv.

Kortlaging

Det fjerde jeg har valgt ut er en LO av sønnen min. Denne er fra en utfordring jeg var med på hos Nordsalten Hobbyklubb. Jeg har ikke laget så mange LO av sønnen min, for jeg synes det er enklere å lage jente-LO, hvis man kan si det sånn. Jeg falt sånn for skissen deres, og en sjanse til å bruke noe stæsj jeg hadde kjøpt og ikke funnet et egnet bruksområde til.

Scrapping av layout

Det femte jeg har valgt ut er en Art Journaling-side som jeg lagde i litt sinne, for jeg strevde slik med å bli fornøyd med Art Journalingen jeg lagde, hadde en liten stemme som hele tiden fortalte meg at det ikke var bra bok.. Så kom stemmen til min bestis inn og spurte “Bra nok til hva?” Og hun har jo rett, det skal jo bare være lek og moro det å prøve ut nye teknikker og søle. Så da ba jeg stemmen min om å holde munn, samtidig som jeg lagde Art Journalingen.. Sånn er det jo ofte når vi lager kort, tags, LO eller uansett hva vi lager, så kritiserer vi oss selv og blir aldri fornøyde. Jeg tror at vi noen gang bare må si til oss selv at vi skal kose oss og leke litt, så glir det lettere det vi skal lage. Og ikke minst slutte å sammenligne oss med alle andre.

Art Journal

Holder du på med papirhobbyen ofte?
Så ofte som jeg kan, etter at jeg ble syk i 2008 og livet mitt ble snudd opp-ned, er denne hobbyen som gir meg mestringsfølelse og mye glede. Ikke minst har den gjort at jeg har møtt så mange herlige mennesker jeg aldri ville ha møtt uten at jeg hadde holdt på med scrapping.

Hvordan er din scrappeplass?
Vi har bygd om en bod i kjelleren så jeg har vel ca. 4-5 kvadratmeter med scrapperom som aldri er ryddig. Jeg har benkeplass rundt tre vegger og hadde jeg hatt mer er jeg ganske sikkert på at det hadde vært stappa alt sammen. Har flere prosjekter på gang samtidig, så her nytter det ikke å ha det blåst og ryddig, hehe. Sist jeg ryddet holdt det i tre dager, og det var fordi jeg ikke var på rommet på de tre dagene.

Hobbyrom

Kan du nevne noen skandinaviske scrappere som inspirerer deg?
Det er tre skandinaviske scrappere som har inspirert meg mye og som betyr mye for meg. Det er min bestis Linn Sjåfjell, hun er den som backer meg opp, inspirerer meg og gjerne puffer litt på meg. Så har vi Skorpionen eller Marianne Johansson, den jenta er et unikum, generøs og ufattelig god. Hun er en kunstner, som forbløffer meg stadig og ikke minst inspirerer meg noe helt utrolig. Det er hun som virkelig har fått meg glad i Art Journaling med sine oppgaver på tidligere CASAkreativ. Uten henne tror jeg ikke at jeg hadde drevet så mye med det. Så har vi Arnlaug Koppang, jeg er en stor beundrer av hennes enkle og sarte stil. Jeg har prøvd mange ganger selv på Clean and Simple, men det faller ikke helt naturlig for meg.

Andre opplysninger du ønsker å få med i presentasjonen?
Jeg er så heldig som har fått lov til å bli med som DT og utvikler av den nye utfordringsbloggen Project Life Norge. Det er utrolig artig å være med på noe fra starten og få lov til å utforme noe nytt. Ellers så vil jeg si takk for at dere tok kontakt med meg, setter stor pris på det.

Du finner flere artikler i serien “Nordstjernen” her: Nordstjernen

Foto: Jorunn
Publisert med tillatelse


Nøkkelord svensk: Multikonstnär

Translate »