Journaling i papirhobby

Papirhobby: Junk Journal

Kanskje er du allerede godt i gang, eller har du bare smakt på tanken? Selv var jeg dypt inne i denne verdenen allerede på 80-tallet. Riktig nok i en enkel versjon med håndskrevne tekster, noen små dikt, personlige hilsener fra venner og masse bilder. Dagens utgaver er på et helt annet nivå, det finnes så utrolig mange ulike retninger å velge mellom. Jeg er imponert over det kreative mangfoldet som vises frem om dagen. Det siste halve året har jeg tenkt mye på å starte opp igjen, og nå er godt i gang igjen. Har du lyst å bli med og se hvordan jeg jobber meg gjennom mitt prosjekt, så er det bare å henge på.


Type prosjekt: Journaling
Anledning: Egen tid
Stilart: Shabby Chic
Teknikker bruk: Lag på lag
Pynt/dekor: Blomster, blonder, utklipp, glitter, bilder og ordbannere
Utstyr som er brukt: Skjærebrett, saks til Fuzzy-kutting


Før jeg startet på selve prosjektet så laget jeg meg en arbeidsliste over materiell og ideer jeg har lyst til å jobbe med. Normalt så blir en journal til underveis, men siden min er mer i retning av en litt ryddig junk journal, så syns jeg det er mer hendig med en plan for hele boken. I tillegg til litt stikkord om papir, farger med mer så tenker jeg mye på stilen. Husk å ikke miste deg selv og stilen din selv om dette er nytt for deg.

Jobber du mest med Clean and Simple og trives med det, så ville jeg valgt å fortsette med det også i journalingen din. Jeg tenker at dette skal være hver og enkelt sitt fristed. For meg er det kun to ting jeg forholder meg til når jeg jobber med min journaling, det er å kose meg og puste med magen. Puster jeg meg med magen så koser jeg meg og visa versa, så egentlig er det to ting som bunner ut i en og samme sak. Resultatet er ren nytelse. Jammen godt ingen kan se meg her jeg sitter og små smiler for meg selv imens jeg roter gjennom papirbiter og gamle minner. Veien jeg skal gå faller på plass underveis som brikker i et puslespill, plutselig er to nye sider ferdig.
Papirhobby: Junk Journal

Jeg bruker en gammel bok med tynne sider som basen min. Tell opp elleve sider, av disse så tas fem av de ut med en saks eller skalpell, ikke riv da er det så lett å få for mye med og boken kan falle fra hverandre. Stift så sammen de seks siste sidene, start inne ved margen og jobb ut på begge kortsidene før langsiden stiftes, da blir det ikke så mye bulker. Legg på et tykt, men ujevnt lag med Heavy Gesso for å dempe teksten på siden litt. Det går også fint å bruke litt tynnere Gesso eller annen hvit maling i flere lag.

Papirhobby: Junk Journal

Arkene og temaet plukker jeg etter bildene eller tekstene jeg vil bruke. Jeg har et minne jeg vil vise frem, og til det har jeg funnet frem en helt ny papirserie produsert av ScrapBoys som heter Primavera.  Gamle minner om Jan Teigen og gutta i gruppen med samme navn danser rundt i hodet mitt. For en fargerik gjeng, og så mange gleder de har spredd rundt i landet. Jeg ser for meg at disse detaljerte arkene også skal gi meg både glede og et smil eller to på veien. Jeg har blitt litt glad i å klippe ut detaljer og her er det mange, flat pynt passer ypperlig til denne typen prosjekt. Jeg klipper ofte sånne ting ferdig og legger i bokser, ta det med deg i godstolen og sette på en film så er det utrolig hvor mye du for utrettet på kort tid.

Papirhobby: Junk Journal

Start med å lime inn stykker med ark. Her kan du igjen fint bruke rester. Husk å ikke lime helt ut i kantene, da har du mulighet til å legge inn stykker og biter etter hvert.  De to lommene med tag puttet jeg inn etter jeg hadde limt inn papirstripene. Det hadde jeg ikke hat muligheten til å gjøre om jeg hadde festet papirstripene med lim helt ut. Jeg går over og limer litt her og der helt til slutt.

Papirhobby: Junk Journal

Da er det bare pynten igjen. Jeg har en tegning jeg laget på 80-tallet som jeg skal la være midtpunktet for disse to sidene. Planen er jo å fylle boken med ulike minner. Litt blonder, masse glitter og utklipp senere så syns jeg det ser fint ut. Tegningen min fra 80-tallet har fått en fin ramme av kolibrier og orkideer.

Papirhobby: Junk Journal

Har du lyst til å se forsiden, flere sider og hvordan jeg bygger sidene mine så kan du videoen min her: Betina Olslund – video
Og som alltid….lurer du på noe så bare spør! Klem fra Betina 🙂

 

Translate »