JULE INSPIRATION – SANGE & SALMER

1 955

Mange af os fejrer Julen med sang, hvad enten det er de gamle salmer, de traditionelle sange eller nutidens moderne beats. Med tankerne på “I østen stiger solen op”, Julesalmer, kirkespil, noder og musik har jeg været rundt i hele verden og finde inspiration hos producenterne – denne gang med et lille twist ud over den kristne tro.

For mange er det en tradition at tage til Jule gudstjeneste Juledag eller Juleaften. Så selvfølgelig må vi også have en lille kær kirke med. Denne er fra Vilda Stamps. Man kan da lige nynne lidt på “Det kimer nu til Julefest”.

PKL_VS_Kirke og sangtekst

Se lige denne farveinspiration fra Design Seeds. Det kan man da kalde et stemningsbillede for Juletiden.

PKL_DS_HolidayGlimmer

Hvad med et lidt international indspark her – Mange af Julesalmerne og julesangene er jo kendt over hele jorden, tag bare salmen “Dejlig er Jorden”. Netop “hele jorden” har Avery Elle leget med da de lavede dette stempelsæt “Joy to the World“. Her kan man endnu få tilhørende dies til.

PKL_AE_JoyToTheWorld

Lad os inspirere af de gamle salmer, hvor “Julen har englelyd” og “Velkommen igen, Guds engle små” godt kunne relatere sig til dette stempel fra North Star Stamps. Og hvis man er mere til et baggrundsstempel med fortællingen om Jule evangeliet, så er dette stempel da en mulighed.

Der er kommet et nyt brand til i stempel verdenen – Altenew Stamps – fra USA. De har fanget mit øje særligt på grund af deres fede stempel tekster. Tjek lige dette nye stempelsæt ud fra dem “Lyrical Script“. Det er et stempelsæt som favner bredt – både til de kristne og til de som bare gerne vil have nogle fede tekststempler til Juletiden.

PKL_A&N_Lyrical_Script-productgrande

Man ligger mærke til Altenew, fordi de lige præcist laver stempelsæt, som favner alle. For Julen er godt nok opstået fra Kristendommen af (i vores samfund), men der findes mange andre religioner. Disse religioner har også deres helligdage, som for eksempel Ramadanen. Og netop Altenew har et stempelsæt, som er rettet mod anden religion end Kristendommen. Jeg kunne faktisk godt bruge dette stempelsæt blandt andet på grund af by silouetten. Det ville være perfekt til et kort med De Vise Mænd eller med Stjernen over Betlehem. Som sagt, deres stempler favner bredt!

PKL_A&N_Ramadan_Greetings_grande

Hos Simon Says Stamp har jeg fundet denne die af Davids Stjerne.

PKL_SSS_1_307980_FS

Vi må endelig ikke glemme klassikeren “Et barn er født i Betlehem”. I min familie er den et absolut *must* at synge, når der danses rundt om juletræet. Her handler det om De Vise Mænd og lille Jesus i krybben. Her har jeg fundet et par stempler fra Danske Your Own Scrap, som I kan se her.

PKL_YOS_De tre vise mænd

PKL_YOS_Jesus i Krybben

For dem af Jer som er vilde med Tilda og Magnolia Stamps, så har jeg fundet disse beauties til Jer; “Loving Tilda” og “Little Holy Baby“.

Hos Simon Says Stamp har jeg fundet et af deres nye stempelsæt til denne Jul, hvor man selv kan bygge scenen op med lille Jesus i stalden. Til stempelsættet kan man endnu få koordinerende dies.

PKL_SSS_1_308137_FS

Og hos Technique Tuesday har jeg fundet dette søde stempelsæt med mange gode tekster.

PKL_TT_Reason-For-The-Season

Vi mangler da vist De Vise Mænd. Se lige her, hvad Tim Holtz har lavet af stempler. Utroligt smuk silouette stempel af De Vise Mænd.

PKL_TH_1_80056_FS

Hos Paper Smooches finder vi et helt anden stilart, nemlig dette lækkre stempelsæt “A Blessed Christmas” med både De Vise Mænd, by silouette, det lille Jesus barn – det her stempelsæt har faktisk bare det hele! Og selvfølgelig er der også dies til.

PKL_PS_A-Blessed-Christmas

Nu glæder jeg mig endnu mere til Julen, alle sangene og “Juletræet med sin pynt” tra la la la…..

close
1 kommentar
 1. Kirsten skriver

  Hej Pia!
  Sikke et Godt Indlæg du kommer med, man må sige du har været hele verden rundt, og Gode Stempler du henviser til.
  God Jul
  og Knus
  Kirsten

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More