Julekalender

Det nærmer seg jul og ikke minst 1.desember. For mange betyr det julekalender og dens gleder og overraskelser. Kanskje du vil lage din egen, til deg eller noen du setter pris på? Jeg har laget mange gjennom årene, her viser jeg deg tre varianter i ulik vanskelighetsgrad og med ulik tidsbruk.

Denne laget jeg tilbake i 2013 i gave til mamma. Malen fant jeg i Ett Trykk og laget av Camilla Halseth. Hun har lagt ut en beskrivelse til hvordan du lager denne, den kan du finne HER

Skuffene er brettet i hvit kartong, de er 5x5cm. Kledd med mønsterark på forsiden.

Dørene dekker halve kalenderen. På innsiden der har jeg stemplet og limt på tekster. Dørene lukkes med magneter. Har stanset ut halve sirkler foran på skuffene for å kunne ta de ut enklere. Denne kalenderen er forholdsvis enkel og lage, det som tar tid er bretting av 24 skuffer.

Innlegget med flere bilder og detaljer finner du i bloggen min, julekalender

Den neste kalenderen laget jeg til min pappa i 2014. Her hadde jeg en tanke om å lage noe eget, så jeg skisserte noen alternativer før jeg landet på dette oppsettet. Skuffene er brettet i hvit kartong, de er i ulike størrelser.

Laget et liten åpning i midten som jeg dekorerte med et rådyr som jeg festet en bjelle på, istappgjerde og julenisse i forkant.. Jeg har brukt hvit vellum i bunn for å skape vinteridyll, lett isdekke.

Rustikk pynt på toppen, trestjerner, kongler, kanelstang sammen med roser, perler og bånd. Splæsjet med hvit gesso. Ikke enkelt å se, men jeg har laget “båser” til skuffene. Det for å få kalenderen mer stabil.

I åpningen foran, bak nissen har jeg satt ett lite batteri te-lys. Det gir ikke den beste effekten i lyset, men i mørket er det veldig fint. Noen snøballer og snøkrystaller oppå vellumen. Kantet rammen med hvitt og rødt snurret bånd.

Flere detaljer, snødetaljer på lykten. Pakker sammen med engelen. Ønsker du å se flere bilder og detaljer kan du se det i bloggen min.
Denne kalenderen er litt mer tidkrevende, men med tid og tålmodighet går det fint.

Den siste kalenderen jeg vil inspirere med er denne sleden.  Denne ble laget som et inspirasjonsbidrag til TPC Magazine i 2017 da jeg var Gjestedesigner.
Her er alt tegnet og laget fra bunnen av, deler er tilpasset underveis i prosessen.

En gavesekk i strie som er fylt med gaver. Lukene/skuffene er felt inn i sidene på sleden. Jeg har brukt snømaling rundt kanten nede. Snøballer, blomster, bånd og perlebånd. Sleden er fylt med mange små detaljer.

En lite miljø på toppen av sleden; hus, bil og lykt. Alt er brettet i papir, bortsett fra grantreet. Jeg har satt et te-lys inni huset, det gir et fint lys om kvelden. Lukene her er ikke så store, da hadde sleden blitt veldig stor.
Har du lyst til å se flere bilder og detaljer av denne julekalenderen kan du finne det her.

Denne kalenderen krever mer tid og tålmodighet, men fullt mulig å bli ferdig til 1. desember.
Litt tilfeldig at alle tre kalenderne er laget i røde toner, men slik ble det. Bildekvaliteten i hovedinnleggene er noe varierende, det skyldes ulike kameraer og redigeringsprogram samt erfaring.

Håper du ble inspirert til å lage den helt egen julekalender, enten til deg selv eller noen du setter pris på.

 

close

SCRAPPENYTT FRA TPC! ABONNÉR PÅ DE NYESTE ARTIKLENE FRA TPC!

Les TPCs personvernerklæring for mer informasjon

.