,

Julekalender – Hvor finner jeg inspirasjon?

Har du lyst til å lage en hjemmelaget julekalender i år? Det finnes en mengde ulike julekalendere man kan lage. Her får du en haug med tips og oppskrifter på ulike julekalendere.

 

Fyll til julekalender

Det finnes masse fine ting du kan fylle din julekalender med, og det kommer litt an på hvem som er mottaker. Er det et barn, kjæresten eller en scrappevenninne? Uansett, så trenger ikke hver gave i julekalenderen være så dyre. I kalenderne jeg lagde i fjor, la jeg inn noen små flasker med håndsprit, det ble veldig populært innhold noen måneder senere. Ellers kan du legge inn sjokolade, en liten legofigur/byggesett, lite puslespill, noen gavetags eller rett og slett litt scrappeutstyr som et stempel, blonder, en tusj eller lignende. Er det kalender til barn kan du også rett og slett lage en tags for hver dag hvor det står noe dere skal gjøre sammen, kanskje bake pepperkaker?

 

Ulike typer julekalender

Det finnes et utall av ulike kalendere. Under vises en haug av ulike typer kalendere. Lenger nede i artikkelen finner du tutorials på noen ulike kalendere.

 

Enkelt:

Kalenderen trenger ikke være så komplisert. Du kan velge å bare pynte noen poser.

Poser som dette får du kjøpt i et utvalg av butikker. Vil du brette slike poser selv, finner du oppskrift på dette her. Det finnes også andre enkle kalendere du kan prøve deg på.

 

Bruk av ferdige bokser:

Det finnes mange ferdige kalendersett med bokser, du kan bruke til å lage din egen kalender. Kalenderen under er et Kaisercraft byggesett.

Men det finnes mange ulike versjoner av denne typen kalendere.

Du kan også lage kalender av fyrstikkesker. Kalenderen under er et klassisk eksempel på dette.

 

Lage egne kalenderbokser

Du kan fint lage egne bokser til kalenderen din. Her finnes det et utall muligheter.

Her har jeg laget noen bokser til en kalender, mal og fremgangsmåte finner du her. Vil du lage andre typer bokser, men synes det er vanskelig, anbefaler jeg deg å prøve denne nettsiden: Templatemaker.

Under er noen eksempler på enkle kalendere med bokser:

I denne lille filmen får du se hvordan det brettes søte juleesker som har form som hus. Beskrivelse og mal finner du i bloggen til Amanda Wright.

Pynt et juletre

Hvis du har små barn hjemme, trenger ikke kalenderen være fylt med gaver for hver dag. Hvorfor ikke lage din egen tradisjon, med en hyggelig kalender som skaper hyggelige minner? Her er det laget et lite juletre i plast, men du kan jo fint kjøpe et lite tre. Her er det laget litt pynt til treet av enkle trefigurer som du får i hobbybutikkene, en liten filtfigur og et tall. Utrolig koselig liten tradisjonsjulekalender.

Det er hyggelig å glede noen med en julekalender (også en voksen). Håper på å se masse fine julekalendere fremover.

Her finner du mer inspirasjon dersom du ønsker å lage egen julekalender: Christmas Calendar – Julekalender

Nøkkelord dansk: Papir hobby. Inspiration. Hjemmelavet.
Nøkkelord svensk: Papperspyssel. Julkalender. Hemlagad.

Translate »