,

Anne-Mettes julekort i skandinavisk stil

Da jeg først så Anne-Mettes vakre julekort slo det meg at kortene var så skandinaviske i stilen. Noe av mitt inntrykk skyldes nok motivene på kortene: reinsdyr og hjort. Legger man så til snø og grantrær slik Anne-Mette har gjort levner det liten tvil om at dette må være skandinavisk jul. Kombinert med engelsk tekst blir disse perfekte julehilsener både til slekt og venner innenlands og utenlands. Nedenfor kan du lese om hvordan Anne-Mette gikk frem for å lage disse vakre kortene.

Julekort

Mit navn er Anne-Mette Fredberg Pedersen. Jeg er 41 år gammel og bor sammen med min mand og mine 3 sønner i en lille landsby  i Vestjylland Danmark.  Jeg har scrappet i ca. 6 år. Jeg laver primært kort, men har også lavet enkelte minialbums samt diverse pynt.  Jeg sætter pris på andres tilbagemeldinger på det, jeg laver og synes derfor, det var spændende, da Marit kontaktede mig, om jeg var interesseret i at vise et par af mine julekort til jer her på TPC.

SE OGSÅ: SKANDINAVISKT JULEKORT

  1. Landskab med hjorte.
  2. MERRY Christmas
Landskab med hjorte
MERRY Christmas

Fremgangsmåde:

A+B: Kort-basen: Jeg har delt et stykke cremefarvet  A4 karton på langs, så jeg får to kort i str. 10,5×14,8 cm.

A: Jeg har skåret et stykke baggrundpapir i 10×14,3cm og sværtet det.

Landskab med hjorte 1

Snedriverne er udskåret med  Stitched Snow Drifts fra Die-Namics og de er 10 cm brede. Højden varierer og laves som de ønskes.

Hjortene er udstanset  med Deer Trio fra Impression Obsession og sværtet i kanten.

Grantræerne er udstanset med Tinys Pinetrees fra Marianne Design.

Snedriver, grantræer og hjorte placeres i forskellige niveauer på baggrundspapiret.

Den øverste snefnug-bort er udstanset med Frozen Flakes fra Poppystamps Dies. Den har jeg limet på baggrundspapiret i toppen og klippet til. Ovenpå er limet en halv snefnug fra Wycinanka.

Den ovale(sentiment) udstanses med Pierced Oval Stax fra Die-Namics, sværtes, stemples og placeres, der hvor det ønskes.

MERRY Christmas 1

Snekrystallerne er udstanset med Sm. Snowflake Set fra Impression Obsession.  Jeg har brugt 3 diecuts limet sammen. En perle i midten og herefter penslet med lim og drysset glitter over.

B: Jeg har skåret et stykke baggrundspapir i rødt glitter 10×14,3 cm. Dernæst et stykke mønsterpapir i 9,5×13,8 cm. De er monteret på kortet.

Den røde glitter-bort måler 1,8×10 cm. Jeg har sat en bort med snekrystaller på skrå. Den er udstanset med Frozen Flakes fra Poppystamps Dies.

Mit sentiment banner er taget fra et klippeark fra Riddersholm Design og sværtet. Sat på med 3D-puder. Bag det øverste hjørne er limet et krøl-fjer.

Ovenpå en Snekrystal udstanset i cremefarvet karton med Sm. Snowflake Set fra Impression Obsession.  Jeg har brugt 3 diecuts limet sammen. En perle i midten og herefter penslet med lim og drysset glitter over. Jeg har pyntet med røde halv-perler.

MERRY er udstanset med Christmas Tree Cutout fra Die-Namics og limet på.

Materialer:
A:  Papir: Xmas Spirit fra Our Country Christmas Riddersholm Design (Baggrundspapiret+Oval m/sentiment)
Pixie fra Our Country Christmas Riddersholm Design (Grantræerne)
Cremefarvet, kraft og glitter karton
Martha Stewart lim og glitter til snekrystallerne
Brun dye Ink sværte til tekst stempel og  Distress Ink til kanter

B: Papir: In Angels fra I Believe Riddersholm Design
Klippeark fra Riddersholm Design
Cremefarvet karton og Rødt glitterkarton
Martha Stewart lim og glitter til snekrystallerne
Et hvidt krøl-fjer

Det har taget mig ca. en time at lavet kort A og en ½ time at lave kort B.

Min inspiration:

Jeg laver hvert år selv de julekort, jeg sender til familie og venner. De er alle håndskrevet og personlige.  Jeg er her blevet  inspireret af det smukkeste danskdesignede papir fra Riddersholm Design.

Det har så mange muligheder med forskellige motiver og er i en lækker vintage stil. Jeg havde lige indkøbt det og flere forskellige dies til mine julekort, som selvfølgelig skulle afprøves. Når tiden er til det, så bruger jeg også Pinterest og forskellige Blogs, hvor jeg synes, der er meget inspiration at hente.


Posted

Translate »