Julekort i tide

Her er et rimeligt simpelt julekort, hvis baggrund også kan laves af rester, så det er to gode grunde til at kaste sig ud i hyggen.


Type projekt: Kort
Anledning: Vinter/jul
Stilart: Layering
Teknikker brugt: Udstansning,
Pynt/dekor: Bånd, stor halvperle/ædelsten
Hovedfarve: Sølv
Medie: Embossingpulver
Udstyr som er brugt: Stempel, Heatgun, Big Shot Stansemaskine, Embossing-folder


 Jeg holder sådan af at sende og modtage julekort – også selvom det er blevet en dyr – og unødvendig ting, når man meget nemmere kan sende en E-mail eller SMS, men for mig er det kedeligt, når man kan modtage verdens skønneste materiale – papir/karton og blive i godt godt humør. Det giver julestemning, så der skal fabrikeres i tide. Jeg mangler stadigt 22!!!

Jeg startede med at lave baggrunden, som består af strimler af metal karton (mirror card) og glitter karton. Mine er lavet af rester fra større projekter, som der sagtens kan skæres nogle strimler af. Jeg lavede mine uens i både længde og bredde, da det giver lidt spil. Jeg limede dem på et stykker karton, som jeg havde dry embosset i et passende mønster med stjerner. Når strimlerne var på plads, stansede jeg baggrunden ud i en kvardrat. Det gør ikke noget, at strimlerne ikke akkurat passer og skæres over i kanterne.

Så fandt jeg mine stjerne-dies frem, som er et sæt med Nesting stjerner. Det gør det let at lave følgende. Jeg stansede en stor stjerne ud i ren sølv + en i helt hvid, som skal være skygge. Herefter en stjerne et nummer mindre i et mønstret ark med sølv detaljer. Herefter lavede jeg en stjerne-ramme ved at sætte 2 stjerne-dies med et passende mellemrum sammen med washi-tape og stansede en smal sølvramme ud. Her inden i satte jeg en stor glitrende halv”ædelsten”. Og så satte jeg den store hvid stjerne lidt skævt bagerst for at fremhæve stjerne lidt fra baggrunden.

Jeg valgte at lime endnu et lag af sølv under baggrunden for at danne en ramme.
Herefter var jeg i båndposen og fandt det her organza-bånd, som jeg klippede i to stykker (da det ikke var langt nok til at binde hele vejen rundt om baggrunden) og limede på i hver side. For ikke at gøre baggrunden ujævn, limede jeg nogle karton rester på resten af bagsiden af baggrunden. Før jeg bandt sløfjen, fandt jeg det tekst-stempel, som jeg ville bruge og heat-embossede det i sølv, for at sikre at sløjfen kommer til at sidde det rigtige sted (grundet længden af teksten).

Så prøve-bandt jeg sløjfen og satte stjerne og teksten op, som jeg ville ha’ det og da jeg var tilfreds, blev sløjfen limet på. Jeg bruger en limpistol, da jeg synes, at det er nemmest, når det gælder stof-ting, men før jeg fik den brugte jeg bare almindeligt lim – så måtte man bare væbne sig med lidt mere tålmodighed. Efter sløjfen, blev stjerne sat på baggrunden med et lag skum-ark under. Jeg lod stjernens ene tak gå over båndet og den anden under ved sløjfe-knuden. Og så på med teksten, som fik et lille stykke skum på under den ende som vender væk fra stjernen, for at den får samme højde som den ende på stjernen.
Så mattede jeg baggrunden + ramme med et lag skum-ark og så på et passende udskåret kort i hvidt. Her inden i limede jeg endnu et lille tekst-banner med en anden tekst og så den udstansede sølvstjerne (fra rammen) på bagsiden. Og hermed et vinter – julekort.

Kortet endte med at blive 14,5×14,5 cm.

En dejlig dag til jer – måske med stjerneglimt.
Heidi

 

close

SCRAPPENYTT FRA TPC! ABONNÉR PÅ UKENTLIG OPPDATERING MED DE NYESTE ARTIKLENE FRA TPC!

Meld deg på innen 20. juni og vær med i trekningen om en hemmelig gave til en verdi av minst 500 kr. Les TPCs personvernerklæring for mer informasjon

.

Kommentarfeltet er stengt.