,

Julekort med ombré baggrund + video

Julen nærmer sig med hastige skridt og mange er allerede i fuld gang med at lave julekort. I dag vil jeg dele lidt inspiration med Jer i form af et julekort, hvor jeg har kombineret lidt utraditionelle ting.

  • Type prosjekt: Kort
  • Anledning: Jul
  • Stilart: Clean and Simple
  • Teknikker brukt: Embossing, Blending, Resist
  • Pynt/dekor: Die Cuts, Dymo-tape
  • Hovedfarge: Blått
  • Medium som er brukt: Distress Ink

SE OGSÅ: ÅRETS SISTE JULEKORT

De utraditionelle ting, jeg taler om, er Damask mønstret og sort Dymo tekst. Men slut resultatet er jeg blevet meget glad og tilfreds med. Så er det op til Jer at dømme, om I mener det samme.

PKL_IMG_0779

Lad os starte med kortfronten med Damask mønsteret. Her har jeg en lille video, hvor I kan se, hvordan mønstret er lavet.

Denne teknik “Emboss Resist” har jeg blandt andet lært på Online Card Classes kurset “Stretch Your Stamps 2”.

Jeg har startet med at varm embosse et baggrundsmønster på mit karton. Jeg har brugt VersaMark “Watermark stamp pad”, “clear” embossing pulver fra ZING og baggrundsstemplet “Damask” fra Impression Obsession.

Efter jeg har varm embosset mit karton, har jeg herefter indfarvet det med brug af Distress Inks eller Dye inks, samt et Ink Blending Tool. Hertil har jeg brugt Distress Inks fra Tim Holtz i farverne; Tumbled Glass, Broken China og Weathered Wood.

På mit kort er den blå farve mere mørk og intens i bunden, hvorefter farven gradvist bliver lysere og lysere mod toppen. Dette kaldes for “Ombré”, da farven gradvist bliver lysere.

PKL_IMG_0781

Til af færdiggøre kortet har jeg brugt sølv glitter karton. Kortbasen er beklædt med et stykke sølv glitter karton. Jeg gør ofte det, at jeg bort skærer en rektangel midt på karton stykket. Dette “hul” bliver jo alligevel skjult af kortfronten og samtidigt sparer jeg på mit karton. Mange af os kan jo godt lide at få vores papir og karton til at række meget langt.

PKL_SSS_1_129706_FS

Til at dekorere kortet med har jeg die-cuttet et snefnug (Snowflake). Hertil har jeg brugt dien “Funky Snowflake” fra Simon Says Stamp. Jeg kunne ligeså vel have brugt en anden snefnug die, eventuelt en af disse fra Lawn Fawn.

Teksten har jeg lavet på Dymo. Jeg synes, at den sorte Dymo strimmel giver en lækker kontrast til det mere romantiske Damask mønster og giver julekortet et råt twist.

 


Posted

Translate »