JULEKORTMAKEREN: ANITA FRA NORGE

0 1,071

I årets julekalender i The Paper Crafting arrangerte vi en jakt på åtte kortmakere rundt omkring i Skandinavia. I denne serien på åtte artikler i romjulen skal vi presentere kortmakerne hver for seg sammen med prosjektene de lagde og utfordringene de ga til leserne. Siste kvinne ut er Anita Sæterdal fra Førde, Norge. Anita var den åttende kortmakeren i vår adventsserie og hun ble presentert som “Nordstjerne” i The Paper Crafting i oktober 2016.

Bilde av et julekort du har laget:
Noen ganger har en lyst å gi et helt spesielt kort, til en helt spesiell venn. Dette var mitt utgangspunkt for å lage julekortet jeg viser til dere her. Basen i kortet er en stor papirpose, så det går med tre pynteark, og tre bazzil på hvert kort.  Jeg har brukt brun bazzil, og pyntearkene kommer fra en Poppy Design Blokk, den er dessverre ikke å få kjøpt lenger. Blomstene kommer hovedsakelig fra Wild Orchid Craft, jeg har i tillegg brukt en papirserviett, osteklut, pynteband og bling. Disene som er brukt er Tim Holts, thinlits, nr.658759/661190. Taggene er Nellie Snellen og Marianne Design. Tekst stemplene er fra Kreative Hender Digis. Ellers har jeg pyntet med Toppers fra Dixi Craft, og snøfnugg kjøpt på Biltema for et par år siden. Kantene er «svertet» med Distress Stain – frayed burlap og picket fence, Distres ink – vintage photo og tea dye. Motivet er satt pute for å få litt dimensjon.

Et tips til julegave man kan lage selv:
Jeg er glad i å stikke, og strikker gjerne luer og votter i julegaver.  I tillegg lager jeg en del oppvask-kluter, som gjerne blir gitt bort sammen med noe annet.  Dette er enkelt strikk, og det er alltid godt mottatt, for de hjemmestrikkede klutene er skikkelig gode. Jeg er veldig glad i farger, og dette gjenspeiles i klutene mine.

En utfordring til leserne:
Jeg synes det er så flott med motiver stemplet på kraftkartong, og fargelagt med blyanter, så det er min utfordring. Fargelegg et julemotiv, stemplet på kraftkartong, og bruk det på et julekort.

Hva lager du nå/ hva var det siste du lagde?
Det går i jul på arbeidsbordet mitt. De prosjektene som akkurat nå står på tapetet er utstillingsmodeller til Bokuben: En eske, et minialbum og noen tagger. Alt er ferdig i hodet mitt, så jeg må bare få satt det ut i livet.  Jeg tror jeg må ta min egen utfordring, å fargelegge litt motiver på kraft, tror det vil passe godt på taggene.  Det siste jeg har laget, uten om julekortet som er vist her, er 2 ulike kort med stempel fra All Dressed Up. Sukkersøte som bare småjenter kan være.

Hva skal du gjøre på julaften?
Jeg er nok svært tradisjonell på det området, for den feirer jeg hjemme med mine nærmeste. Om været tillater det besøker vi en akebakke, eller en skøyte-is, midt på dagen. Ellers her vi hjemme og koser oss, og gjør minst mulig.

Foto: Anita Sæterdal
Publisert med tillatelse

 

close

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More