JULEKORTMAKEREN: DORTHE FRA DANMARK

0 1,103

I årets julekalender i The Paper Crafting arrangerte vi en jakt på åtte kortmakere rundt omkring i Skandinavia. I denne serien på åtte artikler i romjulen skal vi presentere kortmakerne hver for seg sammen med prosjektene de lagde og utfordringene de ga til leserne. I dag presenterer vi Dorthe Pabst fra Billund, Danmark. Dorthe var den femte kortmakeren i vår adventsserie og hun ble presentert som “Nordstjerne” i The Paper Crafting i mars 2014.

Bilde av et julekort du har laget:

Et tips til julegave man kan lage selv:
En julegave man selv kan lave. Jeg har lavet en stribe forskellige små kalendere – der kan stå fremme hele året. Jeg har lavet dem som man laver Staffeli/Easel kort.

En utfordring til leserne:
Jeg udfordrer læserne til at lave hjemmelavet julepynt med papirsrester og dies.

Hva lager du nå/ hva var det siste du lagde?
Lige nu (8. november) er jeg ved at lave Julekort og det sidste jeg lavede var en flaskeskjuler til en flaske Rødvin.

Hva skal du gjøre på julaften?
Jeg skal holde juleaften hos min søster og svoger. Vi bliver 7 voksne, da alle vore børn er voksne nu. Min svoger laver julemaden der altid består af den lækreste Farserede Kalkun, dertil brunede og hvide kartofler, hjemmelavede rødkål (dem laver jeg) den bedste brune sovs og franske kartofler. Uhmm… – nu bliver jeg lækkersulten. Derefter får vi Ris a´la mande med kirsebærsauce, der er en hel mandel i – for vi skal selvfølgelig finde ud af hvem der skal have mandelgaven.

Når vi har spist os alt for mætte bliver det smukke juletræ tændt med levende lys, og vi synger et par af julens sange. Og så starter gaveræset………

Vi pakker gaver ud på en lidt speciel måde, men en god og rigtig hyggelig måde.

Den der har fået mandelgaven tager en tilfældig gave under træet og giver den til den hvis navn står på gavemærket (har man taget en til sig selv, må man pænt lægge den tilbage under træet igen). Alle ser på mens gaven bliver pakket ud – hvorefter den der fik gaven tager den næste pakke og leverer til modtageren.

Det kan sagtens tage et par timer at komme igennem gaveudpakningen, men det er så hyggeligt. Og vi får selvfølgelig kaffe, vin, sodavand og masser af hjemmelavede godter og hjemmebagte småkager mens vi hygger med gaveudpakningen.

Foto: Dorthe Pabst
Publisert med tillatelse

close

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More