Julekortmakeren: Sanne fra Danmark

I årets julekalender i TPC Magazine arrangerte vi en jakt på åtte kortmakere rundt omkring i Skandinavia. I denne serien på åtte artikler i romjulen skal vi presentere kortmakerne hver for seg sammen med prosjektene de lagde og utfordringene de ga til leserne. I dag presenterer vi Sanne Hein Nielsen fra Stevns, Danmark. Sanne var den fjerde kortmakeren i vår adventsserie og hun ble presentert som “Nordstjerne” i TPC Magazine i august 2015.

Bilde av et julekort du har laget:
Det siges, at julen er hjerternes fest og det er også den tid på året, hvor jeg i hvert fald, tænder flest lys, for at sprede julestemning i hjemmet. Mit julekort er derfor inspireret af lys. Af sikkerhedsmæssige årsager har jeg brugt led fyrfadslys.


Et tips til julegave man kan lage selv:
Min storebror er kæmpe fan af julen og elsker nisser. Derfor har jeg strikket og filtet dette søde nissepar, som han skal beriges med til jul. Hvis du også vil lave de kære nisser, som i øvrigt er ret tidskrævende, kan du finde og downloade opskriften gratis på sandness.no Julehefte 0813. Dette er mit 7. ende par – så jeg laver dem efterhånden på rutinen. Jeg har i øvrigt døbt dem Gabriella og Gabriel og håber brormand er tilfreds med det.»

En utfordring til leserne:
Mit forslag til en udfordring er et skørt påfund til en værtindegave. Personligt har jeg syltet nissenumser. Numserne er syet af nylonstrømper og fyldt med uld. I glasset er der også kanelstænger, stjerneanis og nelliker.

Hva lager du nå/ hva var det siste du lagde?
I den forgangne tid, er det ikke blevet til så meget papirarbejde, da min datter venter sig og skal nedkomme med hendes første barn (en lille dreng) medio januar 2017. I den anledning, er jeg gået helt ”amok” med strikkepinde og hæklenål. Bedstes lille skat skal ikke gå ned på udstyr.

Men lidt, papirarbejde er det da heldigvis blevet til, meget apropos inspireret af baby. Jeg har bl.a. lige lavet et bryllupskort og for nylig en pop up box samt et kort til den nyfødte.


Hva skal du gjøre på julaften?
Den bliver helt speciel i år og jeg glæder mig rigtig meget.

Min husbond og jeg skal nemlig til Sverige, nærmere betegnet til skærgården i Stockholm, hvor vi har lejet et stort hus sammen med vores datter og svigersøn (de bor pt. i Stockholm) samt vores datters svigerforældre. Her skal vi julehygge efter alle kunstens regler.

Vi skal spise efter gode gamle danske traditioner: Andesteg, flæskesteg, medisterpølse og alt det traditionelle tilbehør. Og så skal vi selvfølgelig slutte af med ris a la mande og finde den heldige mandelgavevinder.

Traditionen tro skal vi også synge julesalmer, spille pakkeleg og spise hjemmebagte småkager samt hjemmelavet konfekt.

Forhåbentlig bliver der også mulighed for lange gåture i den vidunderlige svenske natur, så vi ikke bliver alt for juletykke.

Ønsker jer alle sammen en fantastisk smuk, kreativ og dejlig jul med masser af kærlighed.

Foto: Sanne Hein Nielsen
Publisert med tillatelse

Translate »