,

Juleophæng med basis- og figurdies

I min seneste artikel viste jeg til- og frakort lavet med dies – i denne artikel arbejder jeg videre på mine juleforberedelser og laver ophæng med figurer. Basen er en simpel rund ring, jeg har dekoreret for at vise, at det er let at lave noget kreativt med enkle basisdies.

  • Type prosjekt: Julepynt/ophæng
  • Anledning: Jul
  • Stilart: Blandet
  • Teknikker brukt: Die-cutting og Lag-på-lag.
  • Hovedfarge: Blandede julefarver, både traditionelle og knap så traditionelle.
  • Pynt/dekor: Guldsnor, rød silkesnor, 6 mm sten i rød og guld.
  • Medium som er brukt: Linnenkarton i basisfarver. Lyserød og grønt glitter og blankt karton; Sizzix Opulent Cardstock Pack (60 stk) nr. 665697 i farverne Rose og Eucalyptus.  
  • Dies brugt: Runde inside/out basisdies fra Love2stamp, mus, pynt, blomster og grene fra ByLenedesign (primært august og september 2022 udgivelserne).
  • Utstyr som er brukt: Die cutting maskine Spellbinders Platinum 6, dies og bogbinderlim.

SE OGSÅ: METTES JULEHJERTER

På mange scrapsider, Facebook, Instagram, Pinterest osv. er juleforberedelserne allerede i fuld gang, og det er svært ikke at komme i julestemning – trods kalenderen kun siger efterår –  når man ser alle de kreative og smukke juleting, der bliver kreeret rundt omkring.

I min sidste artikel viste jeg til- og frakort ved brug af dies lavet til formålet.

I denne artikel viser jeg et par ophæng, jeg har lavet blot ved at sætte 2 runde dies sammen med tape (en større og en mindre fra et sæt basisdies) og køre dem igennem min skæremaskine, sådan at jeg får standset en enkel rund ring ud, jeg kan bruge til at sætte mine dekorationer på.

Her har jeg brugt et basis inside/out rundt diessæt, dette fra Love2Stamp.dk, men de fås i mange mærker.

Inside/out dies giver en prægning på både den inderste og yderste del af det, man skærer ud. Den udskårne cirkel gemmer jeg til andre projekter.

Jeg skærer 2 ens cirkler ud og limer på hinanden for at stabilisere rammen.

Her er rammen skåret ud i mat guld.

På rammen har jeg pyntet blot i bunden og lidt op ad siderne med et smukt diessæt fra ByLenedesign.dk med Helleborus-blomsten (julerose).

Jeg har her valgt lidt utraditionelle julefarver – jul behøver ikke altid være rød, grøn og guld.

Her douche rosa i lidt glittet karton (jeg kan desværre ikke fange med kameraet hvor smukt det karton er) og med fine blade i farven eucalyptus i glittet og glimmer karton – alt fra Sizzix’s Opulent Cardstock pakker. Der er 60 stykker karton i 6 forskellige farver/nuancer i en pakke – så er man godt dækket ind.

For at det ikke skulle blive alt for fersk, har jeg stukket lidt blade ind i en mørk brun Linnenkarton.

Blomsterne og bladene er rigtig smukke og kan bruges til meget andet end juletema. Til påske vil den være fin på påskekort med hvide eller gule blomster. Eller et sommerkort..der er mange muligheder.

Og nu tilbage til de traditionelle julefarver …

SE OGSÅ: JULEKUGLER I TRENDY FARVER

By Lene laver dies og stempler med et meget skandinavisk udtryk, hvilket jeg rigtig godt kan lide – og hun har selvfølgelig også lavet de skønneste julemus.

Mine glade små mus kigger spændt efter, om julemanden kommer med ost og godter til julesokken – mine mus er søde brune husmus med røde nissehuser på.

Her har jeg igen brugt et par runde ringe og limet grene på hele vejen rundt i flere lag. Grenene er også fra By Lene.

Kransen er 1 og samme krans, jeg har blot limet en mus på hver side, så den kan hænge og har forskellig motiv på hver af siderne.

Jeg har pyntet kransen på den ene side med røde sten og guld på den anden side.

Det er ikke det hurtigste projekt, for der skal skæres en del ud – særligt grene – men det er hyggeligt at sidde med, og sjovt at se musen få liv.

Øjne og kinder har fået lidt prikker med en hvid gelpen for at give udtryk til til ansigtet.

Magnus Mus’ skønne store tænder sættes på i en “lomme” i munden. Lenes dies har altid nogle fine og gennemtænkte detaljer, og jeg synes, hans store tænder er en skøn detalje. Der skal jo gode tænder til, hvis man er en julemus og ønsker sig masser af ost og godter i julesokken.

Kringlen er også et nyt sæt fra By Lene, hvor der udover kringlen er pebernødder og klejner med i sættet. Så bliver det ikke mere dansk jul.

Hvad er mon traditionel julebag i de øvrige skandinaviske lande?

Jeg har ikke helt besluttet mig for endnu, om mine små julemus skal hænge på juletræet eller med ind på kontoret og pynte – men jeg stopper jo nok ikke her, så mon ikke der bliver ophæng både til juletræ og kontoret.

Jeg sender ikke så mange julekort, så jeg forsøger at finde idéer til andre projekter med juletema, så jeg kan få brugt alle de herlige juledies og stempler jeg har – og ophæng kan man altid bruge. De ville også være fine i en lille æske med 2-3 stykker i som værtindegave.

Jeg håber, du kan bruge min inspiration til juleophæng. Til slut en varm opfordring herfra til at finde basisdies og juledies frem fra lager, sætte julemusik på i krearummet, fylde en skål med juleguf til kreabordet (guf er et must have, når man skal være kreativ!) – og så ellers kreere masser af skønne ophæng.


Posted

Translate »