Juleslede-kalender

Hei kjære leser. Det nærmer seg jul og endelig fant jeg tid til å lage denne julesledekalenderen. Jeg så en lignende i Tyskland for noen år siden. Den var riktig nok laget i tre, men jeg noterte meg den på «lyst til å gjøre/skal gjøre» listen min. Den blir jo aldri kortere, bare lengre. 


Type prosjekt: Kalender
Anledning: Jul
Stilart: Shabby Chic
Teknikker: Bretting
Hovedfarge: Rød


Den listen har jeg hatt med meg siden jeg starten med scrapping. Ikke ofte jeg kjenner på en så god følelse på noe jeg har laget, men denne ble jeg kjempe fornøyd med. Vi er ofte vår verste kritiker.

Jeg startet med å finne ut sånn ca størrelse jeg ønsket å ha på kalenderen for at det skulle være plass for 12 skuffer på hver side. Etter at jeg hadde tegnet over på chipboard målte jeg ut lukene til skuffene, så skar jeg ut rom til alle lukene. Limte på mønsterark og skar opp til lukene etterpå. Bitene ble da brettet og limt på innsiden. På den måten ble det fin kant rundt lukene. Jeg limte hvitt ark på innsiden, der tegnet jeg og skar ut lukene før jeg festet det. Kalenderen uten pynt på toppen er ca 35cm lang, 18cm høy og 12cm bred. Skuffene er 4x4x2cm.

«Hyllene» ble tilpasset hver rad. Her brukte jeg chipboard for å få sleden stabil. De ble også kledd med hvit kartong og deretter mønsterark. Hyllene ble limt rett under hver rad med luker. Under hver hylle limte jeg på en blomsterpinne. Da fikk «hylla» noe å hvile på. Fronten på skuffen er litt større enn selve skuffen, ca 4,4×2,4cm. Det gjør at skuffen ikke forsvinner inn i sleden og de ligger pent inntil. Jeg har brukt små bjeller som håndtak. Alle skuffene er pyntet med mønsterark på innsiden.

Når vegger og hyller var på plass ble for- og bakstykke festet. Brettet sete foran i sleden, skal sette en julenisse der. Må bare vente til jeg finner frem julepynten.

Jeg limte perlesnor rundt alle kantene, det ga en fin finish. Nederst på sleden hadde jeg på snømaling for å skape litt mer vinterpreg.

Nederst, foran på sleden står det NORDPOLEN og bak står det GOD JUL. Bokstavene er stanset ut i hvit mosegummi. De har også fått litt snømaling på seg, samt noen snøballer hist og her. Sleden har jeg pyntet enkelt da jeg ønsker at den ikke skal «gjemmes». Foran har jeg festet en sløyfe med to bjeller og en engel. På innsiden har jeg et håndtak hvor jeg har knytt på et gullbånd. «Tømmene». Hvite roser, metallpynt i bronse og grankvister.

Sleden måtte ha gavesekk, så den limte jeg sammen ut av strie. Festet på rødt bånd. Brettet noen små gaver, fant frem en liten søt bamse og et par ski. Sekken ble fylt og resten av gavene la jeg på settet. På toppen har jeg laget et julemiljø. Jeg brettet et lite hus, en liten bil og lykt. Vindu, dør og tak er laget i bølgete glitterkartong, det gir et fint vinterlig preg.

Limte på en liten snømann foran huset og en kristtorn m/sløyfe på døra. Vinduene i huset og lykta er kledd med vellum i gullfarge. Puttet litt glittertråd i pipa for å liksom lage litt røyk. Huset er ikke limt fast, inni huset har jeg satt et lite el-lys. Det gir et fint lys på kvelden. Bilen har fått et juletre på taket. Jeg hadde litt snømaling på lykta. Og et stort tre i bakkant. Noen snøballer hist og her.
Materialer:

Mønsterark: Maja Design – I Wish – Santa will my stocking, A gift for you given from the heart og Home for the holidays – Celebratian. Panduro – gullkartong, vellum og perlemor ark. Ukjent – glitterkartong
Chipboard
Kartong: Color Copy, Bazzill
Dies: Tim Holds – Vintage Market og Cherry Lynn – Pine Branch
Medium: Snømaling
Pynt: WOC – hvite roser, Ukjent – bjeller, røde bær, snøballer, sugerør, tre, bånd, perlesnor, metallpynt, engel, bamse og ski. Tim Holtz – strie, Kort & Godt – perler, Karen Marie Klip

Håper du ble inspirert til å lage din egen julekalender.

Klem fra Gunn, aka Gunns Papirpyssel


Gunn er med på GD2017 teamet som vores Eske Inspirator, hvilket hun er absolut en champion til. Gunn har igen og igen overrasket os med flotte projekter gennem 2016 og 2017 – både med brette teknik og andet godt. Og du kan finde alle hendes projekter siden januar 2017 her….


Posted

Translate »