Julgåva

Nu är det inte många dagar kvar till jul och förhoppningsvis är alla julkort redan färdiga. På mitt skrivbord ligger en massa överblivna utstansade detaljer så dessa tänkte jag använda till ett fint set, en julgåva, som man kan ge bort.


Type prosjekt:  Presentset – julgåva
Anledning:  Jul
Stilart:  Gammaldags/vintage
Teknikker bruk:  Die-cutting, lager-på-lager
Pynt/dekor:  Halvpärlor och utstansat
Hovedfarge:  Röd och grön
Utstyr som er brukt: Dies (Craft Emotions, Marianne design, Nellie Snellen, Dixi Craft, Gummiapan, Simple and Basic och By Lene), stansmaskin (Cut’n’boss), stämpel ( okänd), mönstrat papper (Maja design).


Här på mitt skrivbord fanns en hög med utstansade God jul av olika märken. De är utstansade i röd metallkartong, den ena är blank och den andra i satin (alltså lite mattare). Tändsticksaskar är utmärkt att dekorera med små spillbitar som blivit över från julkortstillverkningen.

Snöflingorna är utstansade i en vit cardstock som jag först har sprayat med Glimmer mist (Dazzling diamonds) och låtit torka. Det ger snöflingorna en fin glittrande effekt. De stora blommorna är utstansade med dies från Sue Wilson.

Tutorial på hjärtkorgen finns HÄR, jag har ändrat så att min korg är 3 cm istället för 2 cm i innermåttet. Korgen tänker jag fylla med julgodis men det är också fint att lägga i granris och små minijulkulor och sedan hänga i ett fönster.

Flasktagen har jag gjort med dies från Simple and basic, även här har jag chalkat kanterna på carstock och mönsterpapper.

Anethes blogg: Created by Ladybug

Du finner mer inspirasjon til julegaver her: Christmas presents – Julegaver 

Nøkkelord dansk: Papir hobby
Nøkkelord norsk: Papirhobby. Julekort.

Translate »