Kortmakeri: Julkort i brunt

2 145

Julkort behöver inte alltid vara i rött, jag tycker att kombinationen av brunt och gräddvit kan vara riktigt fint. Detaljer i koppar passar väldigt fint på den här typen av kort. Här är ett julkort i brunt.

Type prosjekt: Julkort i brunt
Anledning: Jul
Stilart: Vintage
Teknikker bruk: Die-cutting, lager-på-lager, chalkning
Pynt/dekor: Snöre, klippark, brads och charm
Hovedfarge: Brunt och gräddvitt
Utstyr som er brukt: Dies (Marianne design, Crealies, Craft emotions och Gummiapan), stansmaskin, brun stämpelfärg och stämpel (Magnolia)

Kortet har en vintrig känsla som även fungerar fint som ett julkort. De raka kanterna har jag ruggat upp och sedan strukit med en brun stämpelfärg för att få en använd känsla. När man stryker kanterna med färg kallas detta för att man chalkar kanterna och det är ett enkelt sätt att förhöja sina kort och ge dem en mer arbetat känsla.

Jag har monterat de olika lagren i olika vinklar för att kortet ska få lite mer liv och inte kännas så fyrkantigt. Snöret (Bakers twine) fäster jag med dubbelhäftande tejp innan jag limmar fast detaljen på kortet. Små brads i hörnen ger en fin detalj.

God jul har jag stansat i en kopparfärgad kartong och sedan limmat fast lite slarvigt så att den inte sitter helt fastklistrad överallt.

Jag dekorerar även insidan med ett mönstrat papper som jag har ruggat kanterna på och sedan chalkat. Det finns även en utstansad yta där jag har stämplat en text med brun stämpelfärg.

Anethes blogg: Created by Ladybug

Du finner mer inspirasjon til julekort her: Christmas Cards – Julekort – Julkort

Nøkkelord dansk: Kortlavning
Nøkkelord norsk: Kortlaging. Julekort.

2 kommentarer
  1. Mariann skriver

    Vakkert julekort <3

    1. Anethe Hellström skriver

      Tack för din snälla kommentar <3

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More