Julkort inspirerat av ormskinn

Ett vackert julkort är alltid en uppskattat att hitta i brevlådan. Här visar jag ett kort med många texturer men få dekorationer.


Type prosjekt: Kort / 3D
Anledning: Jul
Stilart: Mixed Media
Teknikker brukt: Stenciling / Layering / Paste
Hovedfarge: Röd / vit / grön


Jag gillar att göra kort som har många lager, blommor och texturer. Ibland är det dock kul att göra ett enklare kort och om jag ska vara ärlig – det är inte enkelt att få ner kort med många lager och blommor i ett kurvert…

Här har jag  använt färdiga kortbaser och sedan dekorerat med ett papper med många texturer och några få dekorationer. På ett akvarellpapper har jag skapat ett reliefmönster genom att applicera modeling paste genom en stencil. När det torkat sprayar jag olika lager av mist varvat med vatten från en liten sprayflaska. Genom att ”vicka” papperet från sida till sida får jag misterna att blanda sig. Vattnet gör att de torkar lite långsammare och rinner runt lättare. Jag gör misten permanent genom att torka den med en embossingfön.

När jag är nöjd med mitt akvarellpapper klipper jag till bitar lagomatt fästa på kortet och dekorerar sedan med tags och die cuts.

En enkel men kul teknik om man gillar att jobba med mister. Effekten blir kul när man blandar flera olika mister och kombinerar det med en snygg stencil.

Materialer:

  • Mediums: Tattered Angels Glimmer Mist ; ”Crimson” , ”Lobster”, ”Red Chilies”, ”Kraft”. Tattered Angels Chalkboard Mist; ”Ruby Slippers”. Prima Marketing Art Basics Modeling Paste.
  • Dekorationer: 7 Dots Studio:Yuletide; Tags, Die-cut Elements.
  • Verktyg: Stencil, spatel, lim, sax, pensel, embossingfön.

Hoppas Ni gillar kortet.

Ha en skön höst!

Kramar Marie aka Create Without Limits


Marie er en del af vores Guest Design Team 2017, som Layout Inspirator, men hun har også en fantastisk Mixed Media stil. Hvis du er nysgerrig på hvem Marie er og hvad hun har lavet, så kig med her….

 

close

SCRAPPENYTT FRA TPC! ABONNÉR PÅ UKENTLIG OPPDATERING MED DE NYESTE ARTIKLENE FRA TPC!

Meld deg på innen 20. juni og vær med i trekningen om en hemmelig gave til en verdi av minst 500 kr. Les TPCs personvernerklæring for mer informasjon

.

Kommentarfeltet er stengt.