,

Fuglehuskalender

I løpet av de siste to dagene har vi hatt fokus på kalendere her i TPC Magazine. I går viste Betina fram sin nydelige kalender, og i “Hjemmeleksa” tidligere i dag fikk vi se tre inspirende videoer med kalender som tema. I dette innlegget viser vår nye skribent Mette Janni hvordan du kan lage en flott bordkalender i form av et fuglehus. 

Jeg hedder Mette Janni , jeg er 45 år og kommer fra Danmark. Jeg startede da jeg var helt lille med at lave ting i papir m.m. Og gennem mine teenager år , fik jeg mere og mere viden om det og begyndte så småt at skabe mine egne designs. Med tiden begyndte jeg at skabe blomster i papir (foamiran – karton – quilling). 
Jeg elsker at lave smukke ting som man kan pynte op med hjemme hos sig selv, eller give væk som gaver.

Jeg har en gruppe på Facebook hvor på jeg underviser gratis online hver mandag i mange af mine ting. Samt holder jeg osse fysisk kursus i mine kreative ting. Gruppen hedder kreative blomster (foamiran – karton – quilling). 


Type prosjekt: Kalender
Anledning: Nytt år
Stilart: Klassisk
Teknikker brukt: Kutting, bretting, Die Cutting
Pynt/dekor: Blomster


Hvert år laver jeg altid en lille form for nytårsgave, og det falder altid i god jord men sådan en lille ting.
De sidste 2 år har jeg lavet denne lille kalender – på de kommende billeder ser du hvordan den laves.

Ellers du kan se live video her på min gruppe under tidligere begivenheder.

Jeg starter med at lave en model først.

Her på billede ser du min model hvordan du skal skære den ud og hvor stor den skal være.
Jeg laver altid en model i kvistkarton da det er lidt kraftigere at arbejde med.

Derefter klippes den ud.

Jeg laver nogle hvide modeller som ca er 1/2 cm-3 mm fra kanten hele vejen rund, det er disse hvide modeller dom jeg skal bruge når jeg skal klippe mine mønster ark ud.

Her ser du mine afklippet mønster ark så de kommer til at passe ind på mit hus, jeg fandt også en kalender som jeg skal bruge samme nogle rester af blomster m.m dom jeg havde liggende fra tidligere projekter.

Jeg vender mine udklippede mønster om og påsætter 6 mm dobbeltklæp tape bagpå.

Derefter limes de på som på billede.

Min kalender limer jeg på et stykke kvistkarton med en lille skyggekant og derefter finder jeg et stykke pap fra en papkasse og mimer bagpå med limpistolen.

Jeg påsætter den således det giver et lille hulrum under hvorpå jeg kan lime mine blade og blomster på , jeg har også et lille stykke stof under for at give det mere fylde.

Jeg påsætter mine reste blomster og blade dom jeg kalder dem rundt om kalenderblokken i den ene side .
Jeg måler kanten af mit tag fra spidsen og ned og ligger lidt cm til til kanten af taget , det hvide karton er 2 cm x 26 cm , mønster ark er 1.5 cm c 25 cm . Hjertet er i træ.

Taget limes på i midten.

Og mønsterarket ovenpå.

Hjertet limes bagpå.

Pynten sættes på toppen i modsat side af hvor du pyntede på fronten.

Så er din kalender færdig og kan stå.

Her ses den bagfra.

Tak fordi du kiggede med.

 


Posted

Translate »