,

Enkel og rask kalender

Har du lyst til å lage en enkel, rask kalender sammen med meg? Jeg har laget en tutorial underveis i prosessen med bilder. Selv om jeg laget denne type kalender første gang for nesten tolv år siden, er det like koselig å sitte å pusle sammen en ny utgave.


Type prosjekt: Kalender
Stilart: Vintage
Teknikker bruk: Lag på lag
Pynt/dekor: Blomster, blonder, gips støp, utklipp av ark, perler og fiber
Hovedfarge: Rosa og grønn
Utstyr som er brukt: Støpe former, silhuettsaks


Du trenger to ark og en tykk papp plate til første steg. Arkene kutter jeg i 21x21cm. Mellom de to arkene limer jeg inn pappen som jeg har kuttet klar i 20x20cm.

Så setter jeg inn ståltråden som skal være oppheng til kalenderen. En litt tykk blomstertråd passer fint til dette. Hvis du ikke skal pynte så mye som jeg gjør, så kan du lime ståltrådopphenget mellom arkene i kalenderen.  Men siden min kalender blir litt tung, og jeg tenker gjenbruk av den, så velger jeg å hulle kalenderen. Blomstertråden fins i utallige farger, både med og uten glitter. Da er det på tide å finne frem pynt.

Jeg syns disse arkene fra ScrapBoys har så mye fine motiv som passer til å detaljklippes så for det meste blir det nok det jeg skal bruke som pynt. Noen løse blomster, litt perler i ulike størrelser og litt fiber er alt som trengs i tillegg til årets måneder. De fester jeg med en liten metallklype som henger seg på en liten magnet jeg limer fast til arket. Da kan du enkelt igjenbruke kalenderen år etter år bare ved å bytte ut månedene.  En siste detalj er å pynte litt på opphenget med litt sløyfer og ting jeg syns passet til. En liten detalj som gir kalenderen et enda mer frodig uttrykk.

Håper du fikk lyst til å prøve deg på en kalender.

Klem Betina


Posted

Translate »