,

Kirsis härliga bröllopskort

I dag viser vi fram Kirsis herlige bryllupskort i “Nordlyset”. Kortet er spesialtilpasset til et heldig brudepar og Kirsi samarbeidet tett med kundene for å få kortet best mulig. For eksempel liker brudgommen å sy, mens bruden liker “Bamse”. Begge liker naturen. Kan du gjenkjenne dette i kortet? Nedenfor kan du lese mer om hvordan Kirsi gikk fram for å lage dette herlige bryllupskortet. 


Type prosjekt: Kort
Anledning: Bryllup
Stilart: Playful
Teknikker brukt: Stempling, fargelegging, Fuzzy Cutting


Ett bröllopskort till denna sommar som jag fick äran att skapa var till ett par med bröllopstemat glatt och spralligt. Både deras Save-the date-kort, med deras egna bara fötter stående på lina, och bröllopsinbjudan (små söta olikfärgade lappar på snöre) var väldigt annorlunda och så mycket dom och det ville beställarna få in i bröllopskortet. Dock inte för spralligt utan även stilfullt. Denna gång diskuterade jag en hel del med beställarna om hur kortet skulle se ut och sen fick jag fria händer att sätta ihop det på det sätt som kändes snyggast.

Kortbas 15*15cm och det blev en grön färg. Varför? Därför att de är scouter och gillar naturen och det kändes rätt att få in det. Helvitt hade inte passat in helt enkelt.

Jag började med att stansa ut vita bokstäver och ha på lite glitterlim för att få lite svag glitter med nyans av lite rosa så de skulle synas mot vit bakgrund men ändå inte stack ut.
 
photogrid_1471462040159
Då brudgummen gillar att just sy (han gillar mycket annat också och han sydde bröllopsklänningen hans brud bar) så valde jag att ha knappar som en detalj i kortet. Med denna dies som ni ser på bilden nedan stansade jag ut x antal knappar och färglade alla knappar med Promarkerpennor (dessa knappar på bilden räckte inte utan jag fick göra fler). I varje knapp sydde jag i lite vit tråd.
photogrid_1471462338188

Nedan i cirkelbilden ser ni resterna som blir från knapphålen när man stansar ut knapparna och japp dom sparade ajg till en viktig detalj. Det ser ni i slutresultatet.

photogrid_1470430347316
 
Därefter ritade jag Bamse och Brummelisa då bruden läste mycket Bamse som barn. Och ja så såg Brummelisas bröllopsklänning ut, googlade och lyckades hitta en bild på henne. Det finns en anledning varför dom står så med fötterna, ni kommer få se det också i slutresultatet. Efter färgläggningen så blev det dags för sax och skalpell. Promarkerpennor för färgläggning och lite Wink of Stella clear på blommorna på hennes klänning samt lite Sharpie penna vit för att få lite effekt på själva klänningen.
 
photogrid_1471462395069photogrid_1471462374676
Därefter med dies blev det hjärta och en g-klav för kärlek och musikintresset. Hjärtat är distressat med Spun sugar. g- klaven är målad med Wink of Stella svart för lite mer glittereffekt.
photogrid_1471462450115
Och detta är slutresultatet. Framsidan, ett gate folded kort /port kort. kortet håller sig stängt  med inlimmade  magneter. Kanterna på de vita panelerna är distressade med Spun sugar.
 
photogrid_1471462624805
Inuti, första uppvikningen dyker hjärtat upp som ni ser samt text som jag textat efter önskemål av beställarna. Loggan nedanför under hjärtat är en logga som följer hela bröllopstemat för brudparet.
photogrid_1471462563860

När man öppnar kortet mer, bakom hjärtat/g-klaven dyker nästa bild upp som jag ritat från deras Save-the date-kort. färglagd med promarkerpennor. Texten är från Höga visan.

photogrid_1471462540768

En närmare bild på fötterna….  valde att ha ramen som en polaroidfotoram och den skar ajg ut med sax och skalpell. Lite knappar för detalj.

photogrid_1471462795844

Bakom g-klav/fötterna-bilden dyker då Bamse upp och lite mer text. Nu kan ni se att Bamse och Brummelisa står också på lina (en sytråd jag limmat fast) och att de små överblivna pappercirklarna i fina färger från knappkålen blev konfetti kring björnparet. Alla små papperscirklar är limmade för hand en efter en. Texten är ett NallePuh citat så då fick det bli en bild på honom bredvid texten.

photogrid_1471462479313

…och ibland kan man inte låta bli att dekorera lite på baksidan. Det fick bli några knappar till.

photogrid_1471462891031

Detta är nog ett av mina favoriter. Väldigt nöjd med slutresultatet. Det är inte lätt att skapa så det blir rätt och ännu större utmaning blir det när man har suttit ner med beställarna som har en vision om hur det ska se ut. 
 
Material:
CS Reprint /paper Accents Nude, Guacamole. Bazzill vit.
Embossingfolder “Retro circle” från Darice.
Knapp Mini die Xcut “Buttons”.
distress Tim holtz Spun Sugar.
Wink of Stella svart 010 och clear 999.
alfabetdies Cuttlebug “olivia”.
Hjärt Dies från QuicKutz.
Glitterlim “Crystal” Dovecraft
Promarekerpennor.
Sharpie penna vit.

Sakura Pigma Micron svart 005

The Paper Crafting takker Kirsi for at vi fikk lov å vise fram hennes herlige kort i magasinet og dersom du vil se mer av det Kirsi lager kan du besøke bloggen hennes her: Kirsi


Foto: Kirsi

Publisert med tillatelse
 

Posted

Translate »