NORDSTJERNEN: KIRSTEN FRA NORGE

1 2,022

Kirsten Hyde er trolig en av de mest allsidige norske papirkunstnerne. Hun designer egne 3D-prosjekt, hun holder kurs, hun er medarrangør på Golstreffet, hun lager layouts og Mixed Media-lerreter og hun er med i flere anerkjente Design Teams, bare for å nevne noe. Kirsten er glad i utfordringer og personlig vet jeg ikke om en ting hun ikke behersker innenfor papirhobby. Vi er glade for å kunne presentere Kirsten i “Nordstjernen” i dag, og i denne artikkelen finner du, i tillegg til hennes fantastiske kunstverk, link til mal dersom du har lyst å lage Kirstens vintagebil og en flott video hvor hun viser fram et minialbum hun lagde i forbindelse med et kurs tidligere i år.

Navn: Kirsten Hyde
Bosted: Ski
Blogg: My Hyde Away
You Tube: https://www.youtube.com/channel/UC9NKi5942OoWJajDrPdUReg
Pinterest: My Hyde Away
Design team: Hobbykunst, StampARTic (online scrappemagasin), Scandinavia Paper Fun og Nicecrane design
Medarrangør på Golstreffet

Hva slags papirhobby holder du på med?
Egentlig liker jeg utfordringer og prøver stadig ut nye stiler, teknikker og produkter. Jeg er nok aller mest glad i å lage større 3D prosjekter i eget design, med mye detaljer. Enkelte ganger kobler jeg også opp lysdioder i prosjektene mine. I tillegg lager jeg også ulike bokser, alter prosjekter, Mixed Media, Art/ Mixed Media Journal, Layouter/lerret (ofte mer tredimensjonale som passer på lerret eller i 3D ramme), tags og kort. Jeg prøver å skape min egen stil som havner litt mellom flere stiler. Det er ofte en blanding av vintage, steampunk, Mixed Media, 3D, pop -up og mye detaljer. Jeg er utrolig glad i å bruke Prima-ark og produkter, men bruker kanskje produktene på en litt utradisjonell måte.

Hvorfor begynte du med papirhobby?
Jeg har igrunnen alltid holdt på med papp og papir. I 2006 ble jeg lurt med på Layout-kurs med en gjeng venner, og da var det igrunnen gjort. I 2007 var jeg med på NM-arrangementet og fikk smaken på det å dra på treff. Jentene fra Minnehjørnet på Ski (som nå er nedlagt) skal ha en stor takk for å ha laget en god start på scrappingen for min del.

Holder du på med papirhobbyen ofte?
Jeg prøver å få tid til litt scrapping hver dag, av litt varierende lengde. Jeg holder egentlig mye på med dette, men jeg jobber ofte med tidkrevende prosjekter, så produksjonen blir ikke veldig stor. Mange av prosjektene er Design Team prosjekter, og noen av disse kan du finne på butikken til Hobbykunst. Noen av disse prosjektene vil også være stilt ut på Stempelscrapmessen denne helgen. Noen av prosjektene er også laget som demoer eller kurs eksempler. Noen av prosjektene jeg lager er også gaver.

Hvordan er din scrappeplass?
Jeg har eget Hobbyrom, men dette er samtidig kontoret mitt som jeg også bruker endel i forbindelse med jobben.

Kan du nevne noen skandinaviske papirkunstnere du inspireres av?
Jeg synes det er utrolig gøy å følge med på de som ikke har scrappet så lenge, som ikke er redd for å prøve ut nye teknikker og stiler, og som plutselig knekker nye koder for stiler, produkter eller teknikker. Dette er noe av det som gjør det utrolig artig å holde kurs. I forhold til prosjekter, inspireres jeg ofte av andre som lager detaljerte og litt krevende prosjekter. Jeg har fulgt mye med på CHA-messene og Design Team prosjektene til større produsenter som Graphic 45 og Prima. Jeg følger endel med på utenlandske blogger og designere. Når det gjelder norske designere, er både Anne Elisabeth Rostad (tidligere G45 designer) og  Brit Sviggum (tidligere Prima designer), to som jeg har fulgt nøye. Ellers har jeg mange scrappevenner som er veldig gode på sine egne stiler og teknikker. Dette er designere som ikke er redd for å prøve ut nye teknikker og stiler og som er dyktige scrappere. Noen av disse er  Gunn-Eirill, Gry-Anita, Siv, Angelica, Stina og Betina Olslund.

Mixed Media Canvas
Mixed Media sunglasses 1
Jeg er glad i Mixed Media og å prøve ut nye teknikker og produkter. Bildet er et selfie, tatt på Shell beach i Vest Australia. Bildet er tatt ved å legge et par solbriller med speil på en hatt på stranden og ta bilde av hatten. Dette var utgangspunktet for å gjøre noe litt annerledes med bildet. Det er brukt maling, stensiler, metall, klokkedeler og blomster. Bildet henger på Hobbykunst. Flere bilder og mer beskrivelse finner du her: http://myhydeaway.blogspot.no/2014/06/fun-with-mixed-media.html

Come Away With Me – Graphic 45 Canvas
Graphic 45 canvas 2
Dette bildet er laget på oppdrag fra Hobbykunst. Det er laget av en av de nyeste seriene til Graphic 45. Lerretet er snudd feil vei og er pyntet bak/ på insiden. Lampen er i 3D og er laget etter en lampe jeg så i Bath i England. Jeg skal holde kurs i dette utover høsten. Mer info om prosjektet kan du se her: http://myhydeaway.blogspot.no/2014/07/come-away-with-me-graphic-45-canvas.html

Pop-Up MinialbumPop up book13
Dette er et pop-up minialbum. Dette var laget som en kursdemo til et kurs jeg holdt i Kjøpsvik, i Nord Norge. Mer info om albumet kan du se her: http://myhydeaway.blogspot.no/2014/06/a-pop-up-mini-album_4.html. Video av albumet kan du se her:

 

Vintagebil
Vintage car
Jeg lagde en lignende bil for 3 år siden. Mange har spurt om Silhouette fil til bilen. Derfor lagde jeg silhouette fil og ny bil nå i sommer. De som vil kan henvende seg til meg for å få Silhouette fil, den er gratis. Mal på bilen ligger i bloggen min: http://myhydeaway.blogspot.no/2014/08/the-vintage-car.html

Mini-fyrtårn

Miniature Prima Lighthouse 5
Miniature Prima Lighthouse 13
Dette var et fyrtårn jeg lagde i sommer. Basisen til fyrtårnet er en Silhouette fil fra Gunn-Eirill. Jeg ønsket å lage et lite fyrtårn med egen klippe, robåt og vann som skulle passe inn i en liten glasskuppel jeg hadde. Fyrtårnet er dermed omlag 7cm høyt. Jeg ønsket også å montere lys i fyrtårnet. Gjerder, fugler, holme båt, bølger og bunnen til kuppelen er eget design.   http://myhydeaway.blogspot.no/2014/07/a-prima-lighthouse-miniature-in-bell-jar.html

Foto: Kirsten Hyde
Publisert med tillatelse

close
1 kommentar
  1. Maryann skriver

    Hvor er det bare herligt at gense alle dine pragtfulde projekter her igen Kirsten. Du er så hamrrende dygtig, at man blir helt grøn af misundelse engang imellem ha ha ha, men bare rolig, det er KUN på den gode måde. Jeg er kæmpe beundrer af alt hvad du laver.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More