KJØNNSSTEREOTYPER I PAPIRHOBBY?

3 1,059

For en tid tilbake var det en diskusjon om kjønnsstereotyper på en av Facebookgruppene for papirhobby. Initiativtakeren til diskusjonen hadde fått tilbakemelding fra en bekjent om at kortene hun lagde var for kjønnsstereotype, og hun spurte om alt må være så politisk korrekt hele tiden? Vi vil gjerne høre din mening ved at du svarer på vår avstemming og/eller legger igjen en kommentar nedenfor. 

Fargebruken innenfor papirhobby, både når det gjelder scrapbooking og kortlaging, bærer nok preg av hvilke farger vi mener passer til henholdsvis jenter og gutter. Rosa og lilla sees ofte på papirprosjekter som er laget om eller for jenter, mens blått og brunt gjerne går igjen på kort og layouts for gutter. Det samme gjelder dekorasjoner som brukes, mange mener blomster og blonder ikke bør brukes på maskuline kort/layouts, mens biler og verktøy sjelden sees på feminine kort/layouts.

Meningene i diskusjonen på Facebookgruppa var delte, noen mente at man måtte kunne få skape fritt uten tanke på å være “politisk korrekte”, mens andre var enige med initiativtakerens bekjente om at papirprosjektene ofte ble for kjønnsstereotype.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Et typisk “jente-kort”?

Vi vil gjerne høre din mening om dette temaet. Nedenfor kan du delta i vår avstemming eller du kan legge igjen en kommentar. Føler du for å begrunne ditt valg i avstemmingen kan du også gjøre det i kommentarfeltet.

[yop_poll id=”15″]

Foto: Marit Pedersen
The Paper Crafting

3 kommentarer
 1. Mai-Britt skriver

  Tak for at bringe et vigtigt tema på banen. Jeg blev mægtigt inspireret, forsøgte at lave et unisex kort og har skrevet om det på bloggen.

  1. Marit Pedersen skriver

   Bare hyggelig og takk for tilbakemelding, jeg er glad for at du ble inspirert av artikkelen 🙂

 2. Maryann Laursen skriver

  Jeg synes både og, for jeg er i hvert fald meget inspireret af tilfældigheder, når jeg laver kort, og jeg synes sagtens man kan bruge alt til begge køn, alt efter hvordan man sætter det sammen, for det afhænger mere af modtagerens smag end om os der laver det, og jeg har da i hvert fald ofte set, at de kort, som jeg har lavet efter en pludselig inskydelse efter at há fundet et specielt stykke papir rllrt andet, som regel er de første der ryger ud igen, og også de der er lavet meget utraditionelt. Men jeg laver da bestemt også nogle ind imellem, som er meget nøje afstemt efter køn, men det er bestemt IKKE noget jeg sidder og tænker over, men gør bare hvad der lige falder mig ind. Men hvor er det skønt at se, at sådan en artikkel kan ligefrem inspirere nogen til at prøve grænser, det er bare sååå fedt.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA