Kortmakeri: Klippark fixar julkorten

1 341

När jag var liten var jag väldigt förtjust i den tecknade filmen “Trolltyg i tomteskogen”. Så naturligtvis föll jag pladask för Marianne designs söta klippark med det söta tomteparet. Dissa passar perfekt till mitt kortmakeri.

Type prosjekt:  Julkort
Anledning:  Jul
Stilart:  Lantligt och rustikt
Teknikker bruk: Die-cutting
Pynt/dekor:  Die-cuts, card toppers, klippark
Hovedfarge:  Brunt och vitt
Utstyr som er brukt: Stansmaskin, dies (Lawn Fawn, Jeanines Art, Rox Stamps, Crealies), sax, lim, cardstock, mönsterpapper och card toppers (Bazzil, Fabrika Decoru, Marianne Design), distanskuddar och Gilding Wax från Coosa Craft

Jag använder ofta stämpelmotiv i mitt kortskapande/kortmakeri. Jag gillar flexibiliteten i hur man kan använda dem och att färglägga dem. Nackdelen är att det är ett extra moment som kan ta lite tid.

Så just när det kommer till julkort kan det då  vara praktiskt att använde sk. Card toppers (dvs. en hel bild) som motiv eller motiv från klippark. På det här kortet har jag använt mig av både och.

Beskrivning

Jag började med att skära ut mönsterpappret från Fabrika Decorus underbara pappersblock Winter Love Story i en kvadrat om 13 cm. Sedan skar jag ut en öppning med Lawn Fawn söta Reverse Stitched Scalloped Circle Window. Tomtebilden från Marianne Designs klippark skar jag ut med en vanlig stitched circle från Crealies och fäste på en bit brunt enfärgat papper. Det mönstrade pappret satte jag på distanskuddar så att kom upp en liten bit från motivet. Runt öppningen fäste jag bladkransen från Yvonne Creations serie Sensitive moments. Sedan klippte jag ut lite blommor och blad för hand från klipparket som följde med pappersblocket från Fabrika Decoru.

Jag stansade ut Fancy Wavy Banner från Lawn Fawn i vitt och textdiesen God Jul från Rox Stamps i brunt. Sedan använde jag Gilding Wax från Coosa Craft för att guldkanta bokstäverna lite och få ett mer rustikt utseende.

Hela kortpanelen fäste jag på en kortbas av Bazzil Cardstock i Vanilla. Det här var ett ganska snabbt sätt att göra kort och motivet blev så fint tillsammans med det vackra mönsterpappret. Jag tror jag måste göra fler av detta. Kanske ska kortet till mamma och pappa… och ett till min bror som bor i Norge. Han gillade också Trolltyg i Tomteskogen när vi växte upp. Vilken slags motiv på julkorten väcker barndomsminnen hos dig?

Karins instagram: Pyzzlot

Her finner du mer inspirasjon til julekort: Christmas Cards – Julekort

Nøkkelord dansk: Kortlavning
Nøkkelord norsk: Kortlaging. Julekort.

1 kommentar
  1. Anita skriver

    Så fint kort! 💖 Og en flott beskrivelse av hvordan man kan lage det! 💞

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More