KORT – FJÄRILSGRATTIS

0 1,342

Jag gillar att göra kort som har många lager, blommor och texturer. Jag använder ofta figurer urklippta ur mönstrade papper som dekoration eftersom de, förutom att de är billiga, ger en tre dimensionell effekt. Ett bra tips när pysselbudgeten är övertrasserad…

Type prosjekt: Kort / 3D
Anledning: Födelsedag / Bröllop
Stilart: Mixed Media
Teknikker brukt: Stenciling / Layering
Hovedfarge: Blå / vit / svart

Ett vackert kort är alltid en uppskattad gåva. Här visar jag ett kort med vårigt tema i blå toner.

Här har jag gjort använt ett vanligt lite tjockare A4 papper som kortbas. Jag har delat det i mitten och sedan klippt till en bit mönstrat papper. På det mönstrade papperet har jag skapat ett reliefmönster i form av rosor genom att applicera tjockare gesso genom en stencil.

Under tiden gesson torkar gör jag en liten hög av tags och en chipboard som jag målat med mist. Jag är inte så noga med att det ska vara snyggt ihopfäst så jag använder mig bara av en vanlig häftpistol.

Min lilla hög limmar jag sedan fast på det mönstrade pappert och dekorerar med sisal, en blomma och en urklippt fjäril. Fjärilen har jag tidigare målat med mist i två toner.

När jag är nöjd med dekorationerna stänker jag över mörkblå mist och vit akrylfärg. Efter att det har torkat limmar jag fast Grattis texten som jag först målat med mist.

Så här ser kortet ut när det är färdigt.

 

Materialer:

  • Medium Tattered Angels Glimmer Mist ; ”Jack Frost” ”Sapphire”. Prima Marketing Art Basics Heavy Gesso White
  • Mönstrat Papper Canvas Corp: Spring Showers Collection; ”Butterflies on Ivory”. 7 Dots Studio: Verano Azul Collection; ”Green Time”.
  • Dekorationer 7 Dots Studio: Verano Azul; Tags. Scrap FX: Chipboard ram. Blomma. Grattisord.
  • Verktyg Stencil, spatel, lim, sax, pensel, embossingfön, häftapparat.

Hoppas Ni gillar kortet – mig gör det glad.

Ha en skön vår!

Kramar Marie aka Create Without Limits

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More