,

Kortlaging med Distress Crayons

Noen ganger kjøper man nye produkter og så havner de i skuffen fordi hverdagen blir for travel. Sånn gikk det med mine Distress Crayons. Men nå er de kommet fram fra skuffen og jeg har fått testet hvordan jeg kan få en best mulig bakgrunn med de. Etter å ha sett noen videoer på You Tube var jeg klar for å sette i gang.


Type projekt: Et fargesterkt kort til flere anledninger
Anledning: Test av Distress Crayons
Teknikker brukt: Laget egen bakgrunn på akvarellark
Pynt/dekor: Washitape og stemplet motiv fargelagt med Distress markers
Hovedfarge: Orange, gul, grønn, rosa og brunt
Medium: Hvit gesso, sort gesso, hvit akrylmaling
Utstyr som er brukt: Akvarellpapir, Creative Embellishment stensil, vannpensel, Tom Holtz-stempel, Distress markers og crayons


Distress crayons er tykke fargeblyanter som reagerer med vann, men som sitter når de har blitt tørket. De blender som gelatos med når de er tørket på arket, blander de seg ikke mer og du kan derfor legge på flere lag uten at fargene blander seg. De finnes i forskjellige pakker, med seks farger i hver. De skrues opp og er myke som en leppestift. Du kan tegne med dem, blande ut med vann for å male. De fungerer med alle Distress produktene og fungerer fint også oppå akryl maling hvis du vil tegne med de på en art journal side.

Første forsøk var på et helt vanlig 200 gr akvarellark. Jeg gjorde arket litt bløtt med en vannpensel for jeg tegnet opp med de fargene jeg ønsket. Blendet de litt med fingrene (en finger pr farge!!) sånn at de gled litt inn i hverandre før jeg tørket med varmepistol. Jeg gjentok prosessen og farget over en gang til, og tørket igjen med varmepistol.

For så å få en effekt skulle jeg fjerne litt av fargen igjen. Jeg la over en stensil og vasket forsiktig bort farge med en våtserviett. Det gikk slik….

Arket tålte rett og slett ikke behandlingen den hadde vært igjennom og løsnet.

Så kom jeg på at på You Tube anbefalte noen å bruke gesso i bunn. Et nytt akvarell ark ble grunnet med hvit gesso, tørket, og så gikk jeg gjennom prosessene som beskrevet over med å farge og tørke i to omganger.

Her ser du hvordan det gikk. Første forsøk til venstre, andre forsøk til høyre. Arket tålte nå behandlingen fint, men som du ser så er det en annen struktur fordi gesso er i bunnen og du ser striper etter penselstrøk. Nå synes jeg dette gir en fin effekt, men hvis du ikke ønsker det så anbefaler jeg deg å bruke et tykkere akvarellark av veldig god kvalitet (ca 300 mg) og prøve deg fram på hvor mye det tåler.

Jeg ønsket flere effekter på kortet mitt og brukte en ny stensil med små sirkler og så gikk jeg over med maling på en stempelpute litt tilfeldig her og der. Da blir effekten ikke fullt så hard som hvis jeg hadde brukt pensel. Jeg laget også noen sorte streker med sort gesso blandet med litt vann og et bankkort. Man får alltid med seg noen nye teknikker på kurs, og hvordan lage strekene lærte jeg på kurs i Egersund med Kate Crane.

Hunden er fra Tim Holtz og er fargelagt med distress markers. Festet alt på grønn bazzil på en kortbase av kraft. Så har jeg satt på en sort washitape,  og så var kortet ferdig.

Det var alt jeg hadde for i dag. Håper du fikk litt inspirasjon. Jeg gleder meg iallfall til å finne ut flere måter å bruke Distress Crayons på.


Posted

Translate »