Kort med Turnabout Stamp

Jeg har fået købt mig et Turnabout Stamp og er vild med det! Mit stempel laver en Dahlia blomst og det er ganske fornøjeligt at vælge sværte farver til blomsten. Alle mulige farvekombinationer kan bruges – om det skal være feminint eller om det skal være maskulint. Utallige muligheder, som alle slutter med en fantastisk blomst.


Type projekt: Kort
Anledning: Fødselsdag / Sygdom / Get Well
Stilart: Clean & Simple
Teknikker brugt: Stempling / Turnabout Stamping
Hovedfarve: Grøn / Turkis
Medium som er brugt: Hero Arts Shadow Inks / Lawn Fawn Premium Inks
Udstyr som er brugt: Linial / MISTI stamping tool / Big Shot


Mit “Dahlia Turnabout” stempel fra Concord & 9th er super let at bruge, hvis man laver kvadratiske kort. Jeg laver dog altid mine kort i standard A6 størrelse. Derfor valgte jeg at bruge en lidt mere manuel teknik til stemplingen.

På min kortfront tegnede jeg et kryds med blyant, der hvor jeg ønskede at min blomst skulle være placeret. Disse blyantlinjer vil være min guide til placering af stemplet. Jeg tegnede med så blød en streg som muligt, så den nemt kan viskes bort igen.

Herefter placerede jeg min kortfront i min MISTI stamping tool. Ved at følge blyantstregerne kunne jeg placere mit Turnabout stempel korrekt. På mit stempel har jeg også tegnet et par guide linjer. Dette får man forklaret, når man har købt stemplet.

Ved at placere mine 2 kryds præcis ovenpå hinanden, kunne jeg stemple min blomst – farve for farve. For hver farve drejer man sit karton med uret, men da mit kort ikke er kvadratisk vil krydsets placering ændre sig, når det bliver drejet med uret. Derfor bruger jeg denne manuelle tilgang.

Her er mit første resultat, hvor jeg har leget med farvekombinationen. Det ser fantastisk ud med den gule farve med de mere grønne/turkis farver.

Teksten er et stempel fra Simon Says Stamp. Til at diecutte min kortfront med den stitchede kant, har jeg brugt et die sæt fra tyske Create A Smile Stamps. Die sættet er mit absolutte go-to sæt og hedder “Cool Cuts Double Stitched Rectangles”.

Da jeg nu alligevel var i gang lavede jeg endnu et kort med en lidt anden farvekombination. Denne er lidt mere over i de maskuline nuancer og kan bruges til en mand. Teksten er en opløftende besked til en som kæmper med kræft. Desværre er der alt for ofte brug for denne type kort.

Dette tekststempel “Supercalifragilistic” fra amerikanske CAS-ual Fridays Stamps havde vi også som sponsorpræmie til dette års Cyber Crop på InterNational Scrapbooking Day.

Du kan se alle deltagerne bidrag fra The Paper Crafting’s Cyber Crop event HER.

Et par tips når man bruger Turnabout stempler:

  • Start altid med den mest lyse farve først. Hermed undgår man for meget farve overførsel.
  • Det kan være en stor fordel at rense sit stempel for hver farve.

Kreative hilsner,

Pia / @pia_k_larsen

 


Posted

Translate »