,

Kort och presentförpackning

Att skapa ett kort och en presentförpackning i samma stil blir en fin present att ge bort. Kortet är skapat med den bredare diesen och den smalare passar bra till förpackningen.


Type prosjekt:  Kort och presentförpackning
Anledning:  Födelsedag
Stilart:  Romantisk
Teknikker bruk: Die-cutting, lager-på-lager och enkel vikning
Pynt/dekor:  Charm, rhinestones, organzaband, die-cutt, stämplar och klippark
Hovedfarge:  Blå
Utstyr som er brukt:  Stansmaskin (cut’n’boss), dies (Studio Light Stencilsl 98 och 99, Roxstamps och  Crealies), mönstratpapper (Maja design) och stämplar (Malins stämplar och Gummiapan.


Om man använder den bredare diesen till kortet blir det ihopvikta kortet ungefär 13 x 13 cm vilket är lite mindre än vad jag normalt gör. För att matcha alla delar har jag använt mig av både enfärgat och mönstrat papper från samma serie, även klipparken är hör till.

Insidan av kortet har en stämplad text (Malins stämplar) och plats för hälsning.

Presentförpackningen är gjort med den mindre diesen. Här har jag stansat ut två stycken som jag monterat ihop samt vikt en botten inne i förpackningen. Texten på framsidan ger en hint om innehållet.

Jag tänkte att min förpackning ska ha små goda chokladpraliner i sig som ligger i en cellofanpåse, så man kan se dem från sidan.

Botten i förpackningen har jag gjort med måtten: 9,5 x 5 cm i botten och 4,5 cm höga kanter. Botten är bestämd eftersom det är måttet från den övervikande delen från diesen.

Du finner TPCs temaside om kortlaging her: Kortlaging


Nøkkelord norsk: Innpakning
Nøkkelord dansk: Indpakning

Translate »