,

Kort og fargeleggingskurs

Kurs er alltid utrolig gøy å være med på. Det er alltid noe nytt å lære, og alltid mange ulike stiler og teknikker å lære om. Det er utrolig mange gode og rutinerte kursholdere både i Norge og i utlandet. Noen av de dyktige kursholderne er det litt vanskelig å få kurs med. Spesielt gjelder dette utenlandske kursholdere, som sjelden er i Norge for å holde kurs. Helgen 22. til 23. oktober var det stor kurshelg på Olavsgård med anerkjente kursholdere fra USA – Rhea Weigand og Angie Hunt. Kursene var i regi av Hobbykunst, som har vært flinke med å få kursholderne til Norge.

colouring-class-copic-rhea-weigand-hobbykunst-3_KHY

Rhea Weigand er grunnleggeren bak Passionate Paper Creations og hun er en av USA’s dyktigste Copics fargeleggere.  Rhea hadde tre ulike Copics kurs, der det ble øvelse i blant annet farging av ansikt, øyne, folder og hår med Copic (eller andre alkoltusj for de som bruker det). Angie Hunt er kjent kursholder fra USA og er eier av Little Darlings Stamps. Angie holdt kurs i farging med fargeblyanter, vannfarger, i tillegg til kortlagingskurs.

cardmaking-eldorado-class-angie-hunt-hobbykunst-12-1024x455_KHY

Kursene ble holdt på Olavsgård. Det var stor variasjon av demonstrasjon og individuell veiledning. Bildet er fra et av Angie sine kurs.

cardmaking-eldorado-class-angie-hunt-hobbykunst-11-1024x683_KHYHer er vi i gang med å alterere en notisbok. Det er brukt  little Darlings motiver, ark fra Kaisercraft og Bo Bunny og Mathis blomster. Kort og notisbøker ble laget i “lag på lag” stil, med mye diecuts og mye detaljer.

cardmaking-eldorado-class-angie-hunt-hobbykunst-10-1024x683_KHYVi var mange som deltok på flere av kursene. Etterhvert ble det mange ferdige prosjekter som sto klare. Her er noen av kurskortene og en alterert bok som jeg fikk laget på noen av kursene jeg var på.

Maling med vannfarger:

kaisercraft-zea-breeze-little-darling-distress-colouring-card-class-angie-hunt-kirsten-hyde-myhydeaway-4-1024x953_KHY

Her er motivet fra Little Darlings, stemplet på akvarellark. Motivet er farget med distress ink. Vi brukte både distress ink puter, refil og penner. Vi fikk testet ut bruk av både vannpensel og pensel. Tilslutt ble kortet satt sammen i god lag på lag stil.

kaisercraft-zea-breeze-little-darling-distress-colouring-card-class-angie-hunt-kirsten-hyde-myhydeaway-1-1024x953_KHY

Det andre kortet med vannfarger, var et vintermotiv fra Little Darlings. Dette er også fargelagt med distress ink. Kortet er satt sammen i god lag på lag stil.

Kortlagingseldorado:

kaisercraft-cottage-rose-little-darling-altered-note-book-class-angie-hunt-kirsten-hyde-myhydeaway-1-1024x953_KHY

På dette kurset skulle vi lage tre ulike prosjekter. Det første prosjektet var en alterert bok. Motivet var ferdig fargelagt. Kortet er satt sammen i lag på lag og med masse diecuts og blomster. I spiralen i boken, er det knyttet masse blonder og bånd.

kaisercraft-beyoutiful-little-darling-card-class-angie-hunt-kirsten-hyde-myhydeaway-1-1024x953_KHY

Det siste kortet jeg viser her, er et kort med lomme inne i kortet, med plass til en liten sjokolade. Kortet er også her pyntet i god lag på lag stil.

Jeg har selv holdt kurs i fargelegging, kortlaging, LO, mixed media og Silhouette i mange år. Uansett om jeg selv holder kurs, så er jeg ikke ferdig utlært. Det er alltid noe nytt å lære og mange spennende kurs å ta. Har du mulighet til å ta kurs for å få nye input, så anbefaler jeg det. Det er utrolig mange dyktige kursholdere, både i Norge og i utlandet.

“Den som tror han er ferdig utlært er ikke utlært, men ferdig”

Relaterte artikler


Posted

Translate »