Rose Celebration – Mixed Media

Mit første bidrag til jer er et kort, som indeholder rigtig meget af mig selv. Eventyrlysten og flere forskellige materialer, som symboliserer mit personlige jeg. Blide farver, rodet maling og til sidst men ikke mindst en god portion godt humør.


Type projekt: Kort.
Anledning: Forår, Spring.
Stilart: Vintage, Shabby Chic.
Teknikker brugt: Distress, Stencils, Coloring, Stempling.
Hovedfarve: Rosa, Mint.


Foråret er på vej og de lyse dage bliver længere og længere. Jeg bliver inspireret af de lyse farver i naturen, og lysten til at kreerer et kort med skønne blide farver melder sig. Jeg finder frem de materialer, som jeg ønsker at bruge.

Jeg har valgt Ladies diary fra Graphic 45. Det er et lækkert design og farverne er helt i top.

Jeg laver kortbasen selv, og finder de mål jeg synes skal passe til mit kort. Så går jeg i gang med at skære det ønskede papir og ramme ud.

Jeg Distresser (farver) kanterne med Archival ink sepia, som giver projektet et lidt vintage look.

Jeg skal lave to små cirkelblomster, der vil passe perfekt på mit projekt. Blomsterne klippes i hånden. Man klipper en cirkel og fortsætter indtil, man synes størrelsen passer. Papircirklen rulles udefra og ind, for til sidst at give det en limklat, og blomsten sidder nu fast i bunden. Jeg bruger varmpistol for at få det bedste resultat og sikre at blomsten holder.

Jeg har klippet forskellig små ting ud, og fundet forskellig pynt til kortet. Nu prøver jeg mig lidt frem for at få den ønskede effekt.

Jeg prøver mange gange før jeg er tilfreds. Det er vigtigt for mig, at der er mange detaljer på kortet.

Efterhånden begynder kortet at tage sin form. De fleste ting er på og jeg mangler blot de små detaljer som gør kortet spændende at kigge på.

Jeg tager lidt maling og blander det, så jeg får den farve der passer ind på kortet. Jeg kommer maling på en pensel. Penslen stryger jeg derefter over en blyant, så hårene skilles ad og malingen spreder sig over kortet.

Malingen er med til at bryde selve looket, så det får et rustikt look.

Små detaljer så som lille flaske med glimmer i, lidt guldkugler til at ramme kortet ind, og små guld blade, er alt sammen med til at give kortet liv.

Til sidst har jeg brugt en tynd silkesnor og bundet kortet ind i det på kryds og tværs, det giver linjer i kortet.

Inden i kortet vil jeg holde det lidt enkelt, men med en lille detalje. Jeg bruger Tim Holtz stencils Lace , dertil bruger jeg modeling paste fra DecoArt Media.

Jeg har lagt Tim Holtz stencil oppe i højre hjørne, for at få en skæv placering, det gør det mere sjovt at kigge på.

Jeg har brugt en guldspray til at slutte af med i hjørnet.

Så blev mit kort færdigt, og jeg er blevet godt tilfreds med resultatet.

Materialer:

  • Stempler: JustRite
  • Dies: Spellbinders. Weeding Collection
  • Sværte: Archival ink-sepia
  • Mediums: Acrylic paint – Americana, white – french mauve. Stickles- Ranger- Cinnamon. Modeling Paste- DecoArt
  • Pynt/dekor: Blomster (Ukendt), lille flaske med korkprop – Tim Holtz, Silketråd- Rayon Madeira, Guldkugler-Decodan,
  • Udstyr/værktøj: Varmpistol- Ranger, limpistol- BOSCH, Tim Holtz stencil Lace, fjer (ukendt)

Processen er som oftest hos mig, meget lang. Den røde tråd i kortet finder jeg først sent inde i projektet. Da jeg startede havde jeg et andet udtryk med kortet i tankerne, men som det sker tit, så forandres det undervejs. Jeg håber, at i har haft fornøjelse af at se gennemgangen fra start til slut.

Mange forårs hilsner,

Rikke aka GingerCrafter


Rikke tager fantastiske billeder af processen, hvor man virkelig får lov til at se hvad der sker på hendes arbejdsbord. Når Rikke starter ud med sådan et Wauw-projekt, så bliver det utroligt spændende at se, hvad hun finder på til næste gang. Du kan følge hende igen torsdag den 11. maj, hvor hun er tilbage med sit næste GD projekt. Hvis du ikke kender Rikke, så kan du lære hende bedre at kende her:

Muligheden for at stemme på din svenske favorit semifinalist af “Årets Skandinaviske Scrapper 2016” er i gang for tiden. Skynd dig og giv din hemmelige stemme HER. Afstemningen af Sveriges semifinalist slutter den 2. april, så du kan stadig nå det.


Posted

Translate »