Kort till Fortnite-fan

0 31

Eat, sleep, game, repeat… mm, den texten passar väldigt bra just nu när sonen fyller år. I alla fall om han själv fick bestämma.

Type prosjekt:  Kort
Anledning:  Födelsedag
Stilart:  Whimsy 
Teknikker bruk: Ink-blending
Pynt/dekor:  Die-cuts, fotoutskrift
Hovedfarge:  Blått och lila
Utstyr som er brukt: Stämplar (Stampingbella) Stenciler (Tim Holtz, Altenew, My Favorite Things), Dies (Lawn Fawn), Distress Oxide

Mina barn har inte bara en önskelista vad gäller paket. De brukar också tala om vad de vill ha för motiv på sina födelsedagskort. Pokémons och superhjältar har hanterats och nu kommer dataspelen. Därför blev jag urglad när jag hittade gamer-killen från Stamping-Bella och kom på hur jag skulle kunna få honom att se ut som om han både var i Fortnitevärlden och styrde över den. Så istället för en dataskärm tänkte jag mig en snöglob.

Låt mig kort berätta hur jag gjort kortet. Först har jag stämplat gamer-killen. Sen har jag lagt en mask över honom (dvs. Stämplat honom igen på en post-it lapp som jag sedan klippt ut och lagt på stämpeltrycket. Detta för att skydda motivet när jag gör bakgrunden. Sen har jag färgat in bakgrunden med Distress Oxides.

Därefter har jag använt stenciler både för att lägga mönster av moln  och kretskort i ytterligare ett färglager. Men också lyfta färg genom att dutta med en våtservett genom stencilen och bilda ljusa partier.

Detta är det stora jobbet egentligen. Sedan har jag stansat ut snögloben och satt en fotoutskrift från  Fortnite i den och stansat ut och embossat bokstäver och banner. Sist har jag avslutat med att stämpla texten på fyra ställen över motivet. Jag blev så nöjd med ink-blendingen i bakgrunden på kortet och hur den följer bakgrunden på fotot.

Så mitt lilla tips idag är egentligen att använda inkblending för att skapa den värld som speglar det intresse som mottagaren har och sedan integrera ett foto, en symbol eller ngt annat väldigt specifikt i en ram som tex en dataskärm eller som här i en snöglob. Då behöver man inte fundera så mycket på om man  har Fortnitestämplar eller Fortnitestencilef eller dylikt. Tillsammans med fotoskrivaren, inkblending och lite kreativitet kan du tillmötesgå vilka önskningar som helst.

 

close
Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Translate »