Kort till killar – är det någon skillnad egentligen?

Är det svårare tycker du att göra kort till killar än till tjejer? När jag började med kortmakeri för femton år tyckte jag delvis det. Utbudet var ganska begränsat och det som fanns kändes ofta väldigt stereotypt. Men jag tror både utbud och synen på vad som passar en kille utvecklats sen dess. Och det är väl tur. Jag brukar ha några grundfrågor när jag får en beställning oavsett om det är en kille eller tjej.

Type prosjekt:  Födelsedagskort
Anledning:  Ung kille fyller år
Stilart: Whimsical
Teknikker bruk: Ink Blending, stencilering, die-cutting,
Pynt/dekor:  Die-cuts,
Hovedfarge:  blått
Utstyr som er brukt: Stansmaskin, dies (Whimsy, Lawn Fawn, Gummiapan, Yvonne Creation), stämpel (The greeting farm) lim, cardstock, mossgummi, stencil (Altenew, Tim Holtz) och Distress Oxide

Jag har inte tänkt att sätta igång en diskussion om vad som är manligt och kvinnligt – absolut inte. Det är upp till var och en att avgöra. Men jag har märkt att många blir lite kreativt  blockerade när de ska göra kort till en man. Eller är detta en gammal diskussion? Något vi kommit över? Vad tycker ni?

Hursomhelst om det dyker upp funderingar kring vilka färgval, motiv och vilka dekorationer som känns OK försök tänka på individen istället för könet är mitt enda tips.

När det är beställningskort till någons födelsedag, som detta kort jag är, brukar jag försöka fråga om: favoritfärg, intresse och stil. Om det ska vara någon stämpel som födelsedagsbarnet ska kunna identifiera sig med brukar jag ibland be om ett foto på personen så jag kan färglägga hudton, hår och ögonfärg och klädstil så nära som möjligt.

Framför allt när det gäller intressen har ju urvalet av dies, stämplar och stenciler utvecklats väsentligt så det inte bara är blommigt, plutttigt och hjärtan. 😉 Vilket ju naturligtvis alla har glädje av oavsett kön. Spel, datorer, sport, rock… numera finns det mesta… även i mitt förråd haha, som den shoppinggalning jag är!

Den här gången var röda rosor ett uttryckligt val, att både musik och gamingintresset skulle synas och att favoritfärgen var blå. Så här växte kortet fram:

Först måla stämpeln från Greeting Farm med ProMarkers.

Sedan den ink-blendade bakgrunden med stencilen från Altenew.

Så här blev det färdiga resultatet med utskurna ramar, text och motiv.

Om det är typiskt eller atypiskt för ett kort till en kille – det får ligga i betraktarens öga. Och oavsett om du tycker det är lika lätt eller lika svårt så hoppas jag du fått lite inspiration och kanske lite hjälp av mina enkla grundfrågor.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More