,

Håndlagde kort ut av rester

I dag skal jeg vise deg håndlagde kort som jeg hadde fylt den grønne gaveesken med. Alle kortene er laget av restebiter jeg hadde liggende. Jeg er glad i blått, det viser seg også i restebunken. Alle kortene er 15x15cm og jeg har variert i mønster og farger/nyanser.

Et håndlaget kort i rødt, to håndlagde kort i blått og ett håndlaget i rosa. De to blå kortene er bursdagskort. Det røde er ikke låst til noen anledning og det rosa er kondolansekort. På det røde har jeg skåret papirstrimler som er 1,5cm brede. De er limt med 2mm mellomrom i ulike retninger. Pyntet med blomster, strimler fra gullkartong som jeg har surret rundt en blyant,  perler og store blader. Teksten er en dies. Det øverste blå kortet er pyntet med blomster, klippet ut sommerfugler fra et mønsterark, blonde, hjertecharms og enamels. På det blå nederste har jeg laget et “sol” mønster av restene. Pimpet om med litt sølvkartong. Pyntet med stjerner i tre. Kondolansekortet er enkelt pyntet med blonde, små blomster, tekst og et lite kors. Motivet er dominerende her.


Type prosjekt: Restekort
Hovedfarge: Alle
Anledning: Alle
Pynt/dekor: Blomster, perler, akrylpynt, metallpynt, hyssing, blonder, bånd, die cuts, stempler, trefigurer mm.
Utstyr som er brukt: Punch og kuttemaskin
Annet: Gesso


Jeg har brukt samme oppsett på innsiden av det røde kortet som på utsiden. Pyntet enkelt med perler på innsiden.
På det blå kortet har jeg hentet igjen stjernene fra forsiden. Stanset ut i blå kartong, sølvkartong og hvit kartong. I tillegg til noen stjerner i tre.

Kondolansekortet er enkelt pyntet med blonder, kors, tekst og blomst.
Det blå kortet er pyntet med enamel dots, tags fra et utklippark, blonder og akrylpynt. Jeg har brukt samme dies på utsiden som innsiden.

Kortet øverst til venstre er et vårlig kort hvor jeg har bundet sammen blomstene i stedet for å lime en og en. Ranken er dandert rundt kanten av motivet. Charms er bundet fast sammen med blomstene. Små rosa stjerner og en enkel tekst i toppen.

På kortet øverst til høyre har jeg stanset ut et lite hjerte som jeg har limt i hjørnet på toppen. Det er limt kun i ytterkant slik at hjertet er åpent. Inni der har jeg dyttet blomster slik at det bugner ut. Teksten er en dies. Metallhjørner i sølv samt en søt charms med tekst. Motivet er fra et utklippark.

På det nederste kortet har jeg brukt et motiv fra et utklippark, pimpet med litt oransje detaljer. Stanset ut en stjerne som ligger over og under motivet. Samt to brusjekkere.

Det øverste kortet er pyntet enkelt med tekst samt akrylstjerner og sommerfugl i hvit leire.

Innsiden på kort nr to hører ikke til det blå kortet, men til et annet som kommer lenger ned…Det er pyntet med detaljer fra forsiden. Jeg har brukt opp restene etter bølgepappen jeg hadde malt. Og noen kule metallstjerner.

Innsiden på det øverste kortet har samme elementer som forsiden. Stjerne bak skrivefeltene og oransje detaljer.
Det nederste kortet er pyntet med metallhjørner, sommerfugler samt jeg har brukt borden fra et mønsterark.

Kortet øverst til venstre er i knalle varme farger. Motivet er fra et utklippark. #tekster, blomster og akrylpynt. Stjernene er en dies. Jeg har brukt metallhjørner og stanset ut noen blader.
Det blå kortet er røft og rustikk. Har har jeg limt sammen strimler av blåe toner i ulike størrelser. Strimlene er limt på et color copy ark før jeg igjen har montert det til basen på kortet. Stanset ut en kul fyr i svart bazzill. Bølgepapp som har fått lit hvit gesso på seg. Metallstjerner, hyssing, klokke, pennesplitter samt en stor binders.
Det grønne kortet er laget ut av restene jeg hadde igjen etter esken kortene lå i. Bakgrunnen som blomstene er festet på er stanset ut i hvit kartong. Blomster i grønt, hvitt og aprikos. Jeg har lagt litt gasbind under blomstene. Noen perler og sommerfugler sammen med et bånd.

På innsiden av det grønne håndlagde kortet har jeg brukt dies til å stanse ut til skrivefelt og tekst. Pyntet med noen sommerfugler i hvit glitterkartong.
Innsiden av det gule kortet er dekorert med mønsterark. Her har jeg stemplet rett på arket på den ene siden og brukt #tekster på den andre siden. Jeg har laget en bord i overkant og limt på noen stjerner.

Man kan lage mye fint ut av restene man har liggende. Korona ga meg veldig mye tid i våres, derfor bestemte jeg meg for å lage en annerledes bursdagsgave til noen av mine venninner som vet å sette pris på mine kort og som jeg vet vil glede seg over å gi de videre. Her er det kort for flere ulike anledninger.

Innlegget med gaveesken finner du her: Gaveeske med kort

Gunns blogg: Gunns papirpyssel

Du finner TPCs temaside om kortlaging her: Cardmaking – Kortlavning – Kortlaging – Kortmakeri

Nøkkelord dansk: Kortlavning, Håndlavet kort, Håndlavede kort. 
Nøkkelord svensk: Kortmakeri. Handgjord kort. Handgjorda kort. 

 

Translate »