Sugerør i kortlaging

Jeg har litt for mange sugerør, og bruker de litt for sjeldent. Men nå har jeg kost meg og brukt opp noen av dem. Sugerør kan brukes til så mye og mange temaer. Jeg har laget tre ulike prosjekter med sugerør.

Her har jeg laget stjerner av sugerør. Jeg har brukt sugerør i rosa og hvite nyanser. Sugerørene rullet jeg de  flate kjevla. Deretter stanset jeg ut stjerner i ulike størrelser for så å lime sugerørene på stjernene. Til slutt klippet jeg av overskytende slik at formen kom frem. Limte på gullstrimler mellom overgangene.  Gratulerer er stanset ut i mørk rosa glitter mosegummi.


Type prosjekt: Kort og kurv
Anledning: Bursdag, kondolanse og påske
Pynt/dekor: Sugerør, mosegummi, charms, bånd, akrylpynt og stickers
Utstyr som er brukt: Stansemaskin


Stjernene er bygget opp med 3D puter. På to av de har jeg brukt sugerør som stang, ble nesten som stjernekjærlighet.

På innsiden av kortet har jeg stanset ut stjerner.

Sugerør kan også brukes til kondolansekort. Her har jeg valgt sugerør i nyanser av grå, sølv og hvit. Disse har jeg ikke klemt sammen. Stanset ut et hjerte som jeg limte sugerørene på. Deretter formklippet jeg det. Hjertet er festet direkte på panelet. Dekorert med sløyfe, charms, akrylhjerte og sommerfugler.

På innsiden har jeg dekorert med kors og hjerter i svart glitter kartong. Stanset ut hjerter i hvit kartong.

Ikke et godt bilde, men det viser litt hvordan hjertet hvordan sugerørene er limt sammen og klippet til.

Et bilde av hvordan jeg har laget hjertet. Sugerør limt tett sammen.

En liten påskehare kurv som også er laget av sugerør. Her stanset jeg ut et hjerte som jeg bruke som base i bunnen. Jeg har valgt å bruke opp noen rester og klippe til noen nye i alle farger, mønster og nyanser.

Ansiktet til påskeharen har jeg klippet til og limt på baksiden av kurven. På toppen av sugerørene har jeg limt en roseblonde. Det bli penere å se på en å se på hullene i sugerørene.

Stanset ut og limt på en grønn kant nederst for. I tillegg har jeg laget en liten vimpel med god påske på. Harepusen har fått “levende” øyne, en nese i mørk rosa mosegummi og svarte værhår. Og jeg har tegnet på en liten munn.

Fremgangsmåten på kurven er et hjerte i ønsket størrelse. Deretter velger du hvor høy du ønsker at kurven skal være. Jeg klippet sugerørene i tre like deler(fikk tre deler ut av ett sugerør).

Sugerørene limt sammen kant i kant. Lim i bunnen og lim langs kanten, hele veien rundt hjertet.

Håper du fant litt inspirasjon til å bruke noen sugerør.

Du kan finne mer inspirasjon her: https://thepapercrafting.com/har-du-ogsa-mye-sugeror-liggende/

Translate »