Artsy Artist Trading Cards (ATC)

Varför Artist trading Cards är den ultimata scrappformen i Coronatider

Varje dag vid lunchtid så reser jag mig från min stol i mitt hemmakontor och går ut till brevlådan. Har jag tur så finns det ett eller flera tjocka kuvert i den, fyllda med små mästerverk från i olika delar av världen. I kuverten finns det ATC-kort, Artist Trading Cards. Skapade med kärlek och fantasi och de är så fantastiskt inspirerande.   


Type prosjekt: Artist Trading Cards, ATC
Anledning: Konstnärlig frihet, glädje att byta och för att du får gladpost med små mästerverk.
Storlek: 2,5 x 3,5 inch, 6,4 x 8,9 cm eller runda med diametern 2,5 inch
Teknikker bruk: Artsy
Pynt/dekor: Tim Holtz paper dolls, Dina Wakley Media Collage Collective, mm
Medium som er brukt: Akrylfärg, distress ink, mm
Udstyr som er brukt: Skärmaskin, penslar


Många av oss scrappare gillar att träffas och scrappa tillsammans på större träffar eller i mindre grupper, att inspireras av varandra och umgås. Nu i Coronatider kan vi tyvärr inte träffas fysiskt. Istället träffas vi via sociala medier… Facebook, Instagram, mm. Det är härligt med alla dessa LIVE-tutorials som olika designers – kända designers så väl som “vanliga” scrappare – bjuder på på Facebook och YouTube. Trots det kan jag sakna att titta och känna på andras skapelser på riktigt.

En av mina Design Team-kollegor visade en dag hur hon gjort Artist Trading Cards (ATC) och jag blev så sugen på att prova! Jag bad att få byta ett kort med henne och var därmed “tvungen” att sätta igång och skapa egna ATC-kort. Det första jag gjorde var att ta reda på hur stora korten skulle vara. Det finns två modeller, en rektangulär som är 2,5 x 3,5 inch och en rund som har diametern 2,5 inch.

Nästa steg var att skapa en serie med kort. Varje serie brukar vara minst 3 kort där det tydligt framgår att de passar ihop. De kan alla vara precis lika eller skilja sig men ha samma tema, färg eller stil. När jag gjort min första serie skyndade jag mig att posta till min DT-kollega och sen tänkte jag “vad gör jag nu?”.

Jag letade upp ett par olika Facebookgrupper där jag kunde byta med andra och gjorde en massa fler serier. Jag upptäckte att det finns 100-tals andra scrappare som är lika fångade av att göra och byta ATC-kort och ganska snart upptäckte jag att jag inte hade någon koll alls på vem jag bytt med och hur många. Därför var jag tvungen att hitta ett system för att hålla reda på detta. Jag provade några olika tills att jag till slut fastnade för att skriva namnen på dem jag byter med i ett häfte, i bokstavsordning för att enkelt hitta, och att lägga varje kort som någon tingat i ett kuvert med deras adress. När vi båda valt 3 kort eller fler så skickar vi. Att byta färre kort än 3 blir väldigt dyrt i portokostnader och att byta fler brukar ta ganska lång tid så 3 är precis lagom.

Jag har korten jag bytt till mig i två pärmar och mina egna kort – jag sparar alltid kort nr 1 i varje serie jag skapar – i en tredje pärm. Hittills har jag skapat 99 serier med mellan 3 och 14 kort i varje serie och bytt till mig flera hundra kort. Jag har också en massa kuvert med kort i påbörjade byten.

Jag försöker variera min stil men kommer ofta tillbaka till en artsy-stil med någonstans målad bakgrund – färg, spray, gelprint, distress – och med en siluett som motiv – stämplade eller gjorda med en mask. Jag använder ofta stämplar och färg från Ranger inkDina Wakley Media eller distresser och dekorationer från Tim Holtz.

Så varje dag vid lunchtid reser jag mig från min stol i mitt hemmakontor och tar en tur ut till brevlådan. Har jag tur så finns det ett eller flera tjocka kuvert i den, fyllda med små mästerverk skapade i olika delar av Sverige eller i andra delar av världen av andra scrappare. Skapade med kärlek och fantasi och så fantastiskt inspirerande.

Les mer om Artist Trading Cards her: Temaside: Artist Trading Cards

Nøkkelord dansk: Kortlavning. Kunst. Samler kort.
Nøkkelord norsk: Kortlaging. Samlerkort.

 

close

SCRAPPENYTT FRA TPC! ABONNÉR PÅ UKENTLIG OPPDATERING MED DE NYESTE ARTIKLENE FRA TPC!

Meld deg på innen 20. juni og vær med i trekningen om en hemmelig gave til en verdi av minst 500 kr. Les TPCs personvernerklæring for mer informasjon

.

Kommentarfeltet er stengt.