ATC och kortmakeri

Så här års brukar jag vara ganska tom på inspiration så för att komma igång igen brukar jag tänka litet format för att inte få skaparblockering. För min del handlar skapandet om en sort terapi och inte så mycket på att jag ska skapa till någon speciell.


Type prosjekt: ATC och kort
Anledning: Få igång inspirationen
Stilart: Gulligt
Teknikker bruk: Die-cutting och lager på lager
Pynt/dekor: Rhinestones
Hovedfarge: Blått
Utstyr som er brukt: Dies (Marianne design, Joy! och Roxstamps), stansmaskin (Cut’n’boss), lim (bokbindarlim) och vit penna


Jag gillar formatet på ATC och därför är det ett bra sätt att sätta igång med skapandet igen. Vill du veta vad ATC är så har jag skrivit en artikel tidigare om detta: Artist trading card

Eftersom formatet på ATC är förutbestämt så behöver jag bara koncentrera mig på detaljerna. Temat fick bli hav. Jag hittade ett fint blåtonat mönstrat papper som passar bra som hav. Därefter stansade jag ut havsbotten i en sandfärgad cardstock. Jag strök lite med brun stämpelfärg på havsbotten. Innan jag limmade fast den på kortet satte jag fast en grön växt bakom sanden. För att inte varje kort ska bli exakt lika så satte jag den gröna växten på lite olika ställen.

Efter att jag limmat fast det som ska bli min bakgrund stansade jag ut lite olika havsdjur och detaljer som jag placerade på mina ATC. När allt torkat ritar jag lite med vit Posca på olika detaljer och så limmar jag  fast några små rhinestones som får agera som luftbubblor.

Anledningen till att jag gjorde 5 st kort är enbart att mitt mönstrade papper räckte till precis så många. Efter att mitt set med ATC var klart blev jag sugen på att göra ett kort som har samma tema och upplägg. Och visst kan man sätta ett ATC som en detalj på ett kort?

Jag valde att ha en svart kortbas och låta mitt kort vara relativt lite dekorerat förutom “ATC-bilden”.

Du finner flere ATCs her: ATC

close

SCRAPPENYTT FRA TPC! ABONNÉR PÅ DE NYESTE ARTIKLENE FRA TPC!

Les TPCs personvernerklæring for mer informasjon

.