Kortmakeri: Embossingpulvrets renässans

0 50

Jag hade tröttnat på embossingpulver, sålt av en hel del utom några basfärger och trodde nog inte jag skulle fastna gör det igen. Då upptäckte jag Wow! Embossingpulver. De är vad de heter och nu embossar jag som aldrig förr!


Type prosjekt:  Julkort med heat embossing
Anledning:  Jul
Stilart:  Whimsical
Teknikker bruk: Heat embossing
Pynt/dekor:  Die-cuts
Hovedfarge:   Grönt
Utstyr som er brukt: Distress ink, Shimmer Powder, stämplar (Dina Wakley, Paper Artsy, Katzelkraft) Stansmaskin och dies (Amy design, Rox Stamps), embossingpulver (Wow Embossingpulver), lim, cardstock.


Det känns som om det har hänt en del utveckling på embossingpulverfronten sen jag höll på med det sist, åtminstone när jag botaniserar i sortimentet för Wow Embossingpulver . Det öppnar fler möjligheter för hur och till vad man kan använda heat embossing tycker jag. Genom att visa det här kortet tänkte jag visa på några av de sätten.


Först ut 
finkornigt pulver, det blir jättevackert att använda till att stämpling, både text eller som här grankvistarna. Jag har medvetet embossat bara delar av stämplarna. Genom att använda sig av en stämpelplattform där stämpel och papper sitter kvar kan man torka av färgen från stämpeln och sedan använda embossingdynan på delar av stämpeln. Ju mer finkornigt pulvret är desto mer detaljrika eller smalt typsnitt på stämplarna kan du använda.

Men embossingpulver är inte bara användbart för stämplar. Jag brukar också ofta använda det på utstansade saker, text eller annat. Jag upplever ofta att glittriga pulver kan vara svåra att använda till tunna linjer i t.ex. textstämplar. Men till utstansade texter är de lättanvända och det blir så effektfullt. Jag brukar bara pressa ner den utskurna texten i embossingdynan för att sedan strö det glittriga pulvret över pappret.


Det finns också grovkorniga pulver som ibland är flera olika färger på kornen. De grovkorniga går att använda på två sätt. De kan vara lite svåra att få att fästa på en yta med vanlig embossingdyna. Därför har Wow utvecklat en flaska med en liten pensel där man penslar på embossingvätskan för just sådana pulver. Den heter Embossing mixed media brush. Den har jag använt till julkulorna där jag använt ett mer grovkornigt pulver som heter Midas Touch med olika metalltoner i.

Grovkorniga pulver går också att använda som sk. Frantage, dvs att du strör ut kornen löst på pappret som strössel och smälter det underifrån (annars blåser det ju iväg). Det kan bli väldigt effektfullt på himlar som snö, stjärnor eller som konfetti.

Hoppas du fått lite idéer till hur du kan använda olika slags embossingpulver och använder tekniken heat embossing oftare!

Karin på Instagram: Pyzzlot

Her finner du mer inspirasjon til heat embossing: Heat Embossing

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More