Kortvikning – Bohemian Card Fold

Hur känner du inför kortvikning? Förut avskräckte nya modeller mig. Nu jagar jag dem. För det är som med allt annat – träning ger färdighet.


Type prosjekt:  Kortvikning
Anledning:  Jul
Stilart:  Vintage
Teknikker bruk: Heat embossing
Pynt/dekor:  Die-cuts, Chipboard
Hovedfarge:   Lila
Utstyr som er brukt: Embossingpulver (WoW Embossing, Melt Art – Ultra thick Embossing Enamel), mönsterpapper (Maja Design Sweden, Stamperia),  Stansmaskin och dies (Lawn Fawn) Chipboard (Scrapaholics, Wycinanka), Gilding Wax i silver från Coosa Craft, lim, cardstock.


Ja, övning ger verkligen färdighet. Jag måste komma ihåg det! Ofta jagar jag bara nästa nya modell och sen nästa. Det är sällan jag gör två kort av samma modell. Men så visar en av mina vänner upp ett av mina inlägg från Instagram: “Ett sånt här julkort beställer jag av dig! Det är en sån trevligt med kortmodeller som kan stå på en hylla.” Glatt sätter jag igång och upptäcker då hur busenkel den här modellen är andra gången man gör den. (Och den var inte svår första gången heller så bara pröva du med!)

Skär till ett papper som är 10*5 inches. Biga vid 2,5” från varje kortsida. Skär mellan de bägge vikningarna 1inch ner från varje långsida som ritningen visar. Biga 1 inch in från varje lodrätt kant om den mittbit som bildats. Biga på mitten på den övre och den undre remsan kring mittbiten.

Skär ut alla delar till kortet i de mönsterpapper du vill. Jag har använt papper från Maja Designs block Winter is Coming. Utom själva renen i fokus på kortet. Den är utklippt från Stamperias block Pink Christmas.

Jag färgar alltid in kanterna på alla papper med distress ink i någon brun nyans för att hela alstret ska se lite mer arbetat ut. Sedan fäster jag det på min kortbas.

Jag trycker embossingdynan mot Scrapoholics urtjusiga snöflingeram i chipboard och häller sedan embossingpulvret Etched Platinum  över från WOW! Embossing. Urtjusigt, men det blir lite mörkare än jag tänkt mig så jag ljusar upp delar av snöflingan med Coosa Guilding Wax i Silver.

Sedan embossar jag även texten Merry Christmas i Chipboard från Wycinanka och de två små snöflingorna från Lawn Fawns set Mini Snowflakes. Innan jag fäster ramen med renen på kortet häller jag Ultra Thick Embossing Enamel på renen och smälter det underifrån. Då blir det som en medaljong med en glansig tjock yta. Det var flera år sedan som jag använde denna produkt. Jag hade glömt hur snyggt det blev på dekorationer som denna.

Det roliga är att förutom modellen är det här kortet inte alls likt det som min vän pekade på. Men hon föll precis som jag för Majas Winter is Coming och blev så nöjd med slutresultatet.

Majas pappersblock är definitivt ett av årets favoritblock och jag undrar om inte den här kortvikningsmodellen också är en vinnare? Vilken är din favoritmodell bland kortvikningar i år? Lämna gärna en kommentar.

// “Pyzzlot ” Karin Åslund

Du finner flere bretteteknikker her: Bretteteknikker – kort


Nøkkelord dansk: Foldekort, Folde teknik
Nøkkelord norsk: Brettekort, Bretteteknikk

close

SCRAPPENYTT FRA TPC! ABONNÉR PÅ DE NYESTE ARTIKLENE FRA TPC!

Les TPCs personvernerklæring for mer informasjon

.