,

Kreativ til påske

Det er utrolig mange som scrapper litt spesesielt til de store høytidene. Nå er det et par måneder igjen til påske, og mange er dermed i gang med påskekreativitet . I denne artikkelen er det samlet inspirasjon til påske.

SE OGSÅ: PÅSKEEGG I RESTEPAPIR

Påskekurver

Små kurver er superfine til å gi en liten overraskelse i.  De kan lages på utrolig mange ulike måter og trenger ikke være vanskelige å lage. Den første kurven under, er kun brettet av et mønsterark og satt på hank og en liten tag.

Flere blider av kurven kan du finne i denne bloggposten: Brettet påskekurv. Her er det laget mange tutorialer på denne typen kurv. En av de finner du i denne you – tube videoen. Den kan være litt knotete å få til, men blir utrolig enkel og fin når du først får den til.

Det finnes utrolig mange tutorials på you-tube til ulike brettekurver. Her er en av de som er litt morsom.

Kurver trenger ikke være brettet. De kan kan også bestå av en enkel sidevegg, med en kant på noen cm i siden. Kurven under er et eksempel på det. Kurven er enkel i sin form, men er her pyntet i lag på lag med diecuts, trepynt og bling.

Flere bilder av disse Sarte vinterkurver  finner du i bloggen min, sammen med  mal til liten kurv.

Lignende brettekurver kan lages enkelt med mønsterark med et par kutt i. Under finner du en tutorial på slike enkle kurver.

Pynte gaveposer

Du kan også lage pynt rundt små gaveposer av cellofan. Posen under et et eksempel på det. Her er det brukt dies fra Studiolight (Essensial 99), for å lage papirpynten rundt posen. Også her er posen pyntet i lag på lag med washitape, diecuts, trepynt og blomster.

 Dragen er et gratis digitalstempel fra Dustin pike. Her legges det ut gratis digistempler rett som det er. Denne dragen ble laget i starten av koronatiden, da alle hamstret doruller. Flere bilder av Påskegodteposen finner du her.

 

Bokser til påskesjokolade

 Det finnes ulik type sjokolade som kanskje forbindes spesielt med påske. Freie sin påskeappelsin er en av dem. Her har jeg laget en boks som passer til denne appelsinen. Litt steampunkvri over denne boksen her.

Flere bilder kan du finne i denne bloggposten: Boks til Freia appelsinsjokolade – med mal.

Kinderegg er ikke en direkte påskesjokolade, men egg er jo litt typisk påske, derfor legger jeg også ved denne her.

Boksen er laget for å passe til kinderegg og flere bilder kan du se her: Boks til kinderegg – med mal.

Sjokoladeklem er heller ikke en sjokolade som er helt tilpasset påske, men er også et litt hyggelig kort. Kanskje spesielt i disse koronatider, når klemming ikke har vært noe man kan gjøre.

Flere bilder og mal finner du i denne bloggposten: Kort med plass til sjokoklem.

Pynting av påskeegg

 Veldig mange liker å pynte påskeegg. Påskeeggene er allerede i salg enkelte steder, så her er det bare å sette i gang.

Pynting av pappegg

Det første bildet her, viser et påskehjerte. Slike papphjerter var i salg for veldig mange år siden, men jeg har sett de i salg hos Coop Extra, nå rett før Valentine. Kanskje det er noen igjen, eller kanskje de selges igjen før påske i år?

Påskehjertet her er først grunnet med hvit gesso, før det er pyntet med blomster og en liten Magnolia-Tilda. Flere bilder kan du se i denne bloggposten: Påskehjerte med Magnolia.

Pynting av selve påskeegg er mer vanlig å se, i ulike versjoner. Dette rosa påskeegget har fått et lag med papirstrimler og litt gesso, før det er pyntet med blomster og tekst.

Mixed media egg er også veldig gøy å lage. Jeg tror nok mixed media er litt sånn “Liker eller hater”. Egget under er først grunna med gesso, før det er limt på masser av ulikt stasj og en glidelås. Så er det malt og og påsatt noen tannhjul i sølvkartong. Tallet 42, er en litt “nerdeting” fra en serien “Hitchhiker’s Guide to the Galaxy”

Flere bilder av dette påskeegget kan du se i denne bloggposten: Steampunk påskeegg.

Hvis man virkelig skal ta av med påskeegg og gjøre noe helsprøtt, så er det jo bare å kjøre på. Med mixed media er det meste mulig. Samme teknikk er brukt på dette egget. Først grunne, så lime på masse stasj og male. Tilslutt gjenstår litt detaljer og pynting.

Det siste påskeegget laget av denne typen pappegg, er et Steampunkegg som har fått dragevinger. Her er det lekt med ulike teknikker. Bunnen av egget er laget med en teknikk fra Andy Skinner. Toppen i aluminium er laget med søltapeeffekt. Vingene er laget på frihånd.

Flere bilder finner du her: Steampunk påske egg.

Pynting av plastegg

Enkle plastegg får du kjøpt rett før påske, fulle med snop. Disse er superfine å pynte. Det kan være vanskelig å få maling til å sitte på denne typen plast. Trikset er å bruke decopagelim og lime på en serviett eller blonde først. Så kan du male over dette. Det fine med slike egg, er at du kan pynte deler av egget og la deler av egget være åpent, slik at du ser innholdet.

Jeg synes alltid innsiden av prosjekter også skal pyntes. På denne typen egg, blir det ekstra viktig at du egget ser pent ut fra innsiden. Her vil det si, at det første laget du har på utsiden av egget skal se bra ut fra innsiden. Egget er ikke pyntet på innsiden, men det er det første laget på yttersiden du ser inni egget.

På disse eggene er det brukt decopagelakk med bladgull/kobber på innsiden, før egget er pyntet i lag på lag på utsiden.

Utsiden har fått lag på lag med både blonder og diecuts. Flere bilder av dette egget kan du finne her: Mixed media akryllpåskeegg  Denne typen egg kan jo utvides i mange ulike versjoner. Her har et slikt egg fått på en Fortnite figur og litt små trær, for å minne om Fortniteøya.

Flere bilder av dette egget finner du her: Fortnite påskeegg

Hjemmelaget påskesnop

Påskesnop til å fylle i egg, kurver og poser, kan du både kjøpe og lage selv.

Hjemmelaget marsipan

Hjemmelaget marsipan er veldig enkelt å lage. Jeg synes denne er bedre enn kjøpemarsipanen, fordi den inneholder mere nøtter. Jeg har min egen vri på denne. Jeg maler opp 1/2kg mandler, en boks valnøtter, 1/2kg melis og blander med eggehviter til jeg får en fin marsipankonsistens. Her får du veldig mye marsipan!

Påskeegg med hvit og gul krem

Disse påskeeggene er min absolutte favoritt. De minner veldig om engelske kremegg, som jeg er litt svak for. Sjokoladeeggene er fylt med hvit krem og en gul plomme. Hele kremen er laget av samme deig. Litt av kremen er farget gul. Denne kremen er rullet i små kuler, frosset, og lagt i frosne i midten av den hvite kremen. Hvit krem med gul kjerne er lagt tilbake i fryseren, før de er rullet i sjokolade.

Flere bilder og oppskrift finner du i dette blogginnlegget: Hjemmelagde sjokoladeegg med gul plomme.


Posted

Translate »