KUNSTEN Å INNREDE ET HOBBYROM

2 2,191

Det er ingen tvil om at når man driver med papirhobby, så blir det etterhvert mye man bare må ha. Etterhvert som det er mer man må ha, utpeker også kravet til oppbevaring seg. Noen er heldige og har fått et eget rom til dette, mens andre har en liten krok i en stue eller på et soverom. Når man står der lettere forvirra, med blanke ark og et nytt lerret av et scrapperom eller scrappekrok å innrede. Hvordan går man fram? Hvordan finne inspirasjon?

Det er flere steder å starte å hente inspirasjon, det er litt søkejobb, men gøy når en ser noe en liker.

Pinterest

Pinterest er absolutt et bra sted å starte. Du må ha en egen bruker for å kunne bruke det skikkelig. Har du ikke bruker, så start med å lage deg det. Pinterest er som en haug med mapper eller oppslagstavler, der du kan “pinne” opp bilder av ting du liker. Når du “pinner” noe, betyr det at du lagrer bilde på tavlen din, men når du klikker på bildet, så kommer du inn på nettsiden som dette bildet lå på. og du kan hente mer informasjon der. Pinterest er supert til å søke opp inspirasjon, og du kan lett søke i søkefeltet øverst. Du kan komme inn på andre sine “tavler” og se inspirasjon de har lagret, så lenge de ikke har laget “hemmelige” tavler. Det du må huske på, er at bilder som ligger her og på nettet, er enten lastet opp av brukere, eller av andre som har lastet opp bildet på nettet. Ikke alt som ligger her av bilder er til fri bruk, men kan være copyright på. I tillegg er det viktig at om du kopierer noe herfra og skal henvise tilbake til kilden, så henvis til orginalkilden. Klikk inn på bildet og finn bloggadressen eller navnet på personen som har tatt bildet og bruk det som henvisning. Pinterest i seg selv skal ikke henvises til. Pinterest er bare et verktøy for å huske på ting- Her finner du en haug med “tavler” hvor andre har spart på ideer til hobbyoppbevaring. Her kan du starte å hente ideer til din egen tavle.

Facebook

Det er egne grupper for å dele bilder og inspirasjon av hobbyrom på facebook. Scrapperelaterte grupper kan ha noe inspirasjon, men det er veldig begrenset. Hvis du er ute etter oppbevaringsløsninger er det bedre å følge grupper som er ment for dette. Her er noen grupper:

IKEA craft rooms: IKEA er et must, for mange hobbyrom. Her finner du masse lure oppbevaringsløsninger fra IKEA.

Pimp my Råskog: Råskog er en tralle med tre hyller, som har blitt et must for mange scrappere. Denne gruppa viser hvodan du kreativt kan gjøre variasjoner ut av tralla. Flere har i tillegg anskaffet et trebrett til denne tralla, som kan stå på toppen av den øverste kurven. Dette trebrettet kan du ikke kjøpe i Norge, men du finner det for eksempel i Sverige.

Andre generelle grupper med inspirasjon til hobbyrom er:

The Paper Crafting:

Jeg har tidligere skrevet en artikkel om lure scrappeoppbevaringer, basert på lesernes oppvaringsløsninger. Denne artikkelen kan du lese her.

 

You Tube

På You Tube kan du søke på “Craft room tour” og du får opp en masse forskjellige treff på videoer hvor du blir tatt med på turer rundt omkring på ulike hobbyrom. Det ene gir deg mer hakeslepp enn det andre. Det er kanskje viktig å huske på at denne typen scrapperom ikke er normalen her i Norge, om du ikke driver med dette litt særiøst enten som jobb eller er designer.

Her er det Jennifer McGuire som tar deg en tur igjennom sitt hobby rom. Husk at Jennifer har dette som sin inntekstgivende jobb, og får utstyr fra leverandører for å vise dette i sine videoer. Det er derfor ikke så mange her Skandinavia som har behov for et rom av denne størrelsen.  Jennifer har behov for et stort hobbyrom, men ikke la deg miste motet av den grunn. Kanskje du kan ta med deg noe ideer.

Her viser enda en hobbyrom. Dette er litt mindre, og egentlig bare en vegg med hylle. Denne tar ikke helt motet fra oss. det meste her er laget av IKEA møbler som er omgjort litt og er overkommelig for de fleste.

I denne videoen finner du masse fine oppbevaringstips som du kan ta med deg inn i ditt eget hobbyrom eller hobbyorganisering:

Finn

Ikke alle har råd til å kjøpe alt nytt til hobbyrommet. Dette er heller ikke nødvendig. Se om du kan få tak i pult, hyller og skap på Finn. Det ligger mye der som du kan få gratis om du henter det eller du kan betale en liten slant for. Er det en farge du ikke liker, er det bare å male. Selv Billy eller Beståhyller fra IKEA kan males. Husk da å eventuelt bruke fint sandpapir først for å fjøre overflaten litt mindre glatt, skikkelig god heftegrunn og så kan du male med feks tremaling.

 

IKEA

For veldig mange er IKEA et godt sted å starte for å finne oppbevaring til hobbyrommet. Selv har jeg valgt å kjøpe Bestå-serien fra IKEA, fordi man kan velge mellom dype og grunne skap og hyller, og serien har en grei pris. Billy fungerer også bra, men hyllene her er grunnere. Dette er også serier du fort får kjøpt eller kan få gratis på Finn og som kan males. Husk å eventuelt pusse med fint sandpapir, grunne med heftegrunn og så tremaling på toppen av det. Ellers sitter ikke malingen.

I denne videoen vises IKEA liatorp serien på et hobbyrom. Dette er imidlertid en dyr serie fra IKEA, så denne serien har jeg selv i stua, istedet for på hobbyrommet:

Husk at mye kan pusses opp og fikses til noe som er veldig mye mer stilig. Her er det fikset opp tre vanlige små trekommoder fra IKEA for å lage en større og delikat hobbykommode. Den er blitt kjempefin og egner seg godt til deg som ikke har eget rom, men må ha en kommode i et av de andre rommene i huset:

Denne videoen viser Kallax hyllesystemet hos IKEA, og forskjellige bokser som er kjekke å oppbevare ting i, og som passer inn i hylla. Tidligere kunne man få tak i trehyller til ark som passet perfekt inn i disse hyllene. Disse selges ikke lenger hos IKEA.

Lykke til med jakt på ideer til hobbyrommet eller hobbykroken.

close
2 kommentarer
  1. Helle Knutsdatter skriver

    Supert innlegg, Kirsten 🙂

    -Helle-

  2. Jette Jensen skriver

    Super godt det du skriver, samt at vi andre kan se alle de forskellige ting 😀

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More