KURSERNE PÅ SCRAP-A-MANIA

1 1,251

Weekenden den 15. til 16. november var der atter Scrap-A-Mania i Roskilde, Danmark. Denne gang blev billetterne revet væk i løbet af ingen tid. Og det skete på rekordtid! Jeg var en af de heldige, som fik fat på en billet. Rent faktisk havde jeg denne gang bare planer om at være helt mig selv og ikke agere på vegne af The Paper Crafting. Meeen så kunne jeg alligevel ikke dy mig. Ser I, det slog mig pludselig at det kunne være en fed idé at fokusere på kurserne, som blev afholdt på Scrap-A-Mania i år. Og der var ikke langt fra den tanke til action!

Der blev afholdt 4 kurser denne gang og det var en fed og bred blanding af stilarter og projekter. Jeg vil derfor give Jer et lille kig ind til hvert af kurserne. Efter aftale med alle kursusholderne kiggede jeg ind cirka 15 minutter før kurset sluttede. Jeg ønskede at få muligheden for at kigge kursisterne lidt over skulderen, få lidt billeder i kameraet og se deres nogenlunde færdige resultater. Jeg må advare Jer, det bliver et langt indlæg med masser af billeder.

Første kursus var “Projekt Life” ved Mona Westphal.

På dette kursus var der fokus på at bygge en Projekt Life side op. Her fik kursisterne mulighed for at arbejde med deres egne materialer og fotos og fik på kurset hjælp og tips til placering af fotos, valg af farver, kort og pynt, samt arbejde med overskrifter og journaling.

Da jeg kom ind i kursuslokalet herskede der snak og sludren. Mona stod ved fremvisningsbordet og talte med en af kursisterne. Det var tydeligt, at de fleste var kommet langt med deres Projekt Life sider og nu havde overskud til at kigge over til naboen og dele ideér og erfaringer.

IMG_0963

Om kurset fortæller Mona selv: “Jeg arbejder primært med pocket pages systemer. Eksempelvis Project Life. Jeg oplever at systemet giver gode og fleksible muligheder i forhold til at fortælle livets historie. Kurset jeg holdt på SAM er netop et pocket pages kursus, for begyndere og øvede. Kurset var et af mine sjældne IRL kurser. Jeg laver primært online kurser, således at alle Lan være med, uanset hvor man bor. På kurset har vi arbejdet med at bygge en side op, vælge fotos og afstemme farver, mønstre og pynt. Kurset bestod primært af direkte supervisionen til den enkelte scrapper. Kursisterne medbragte selv materialer og valgte selv størrelse på lommer, tema og farver. Jeg foretrækker at undervise med udgangspunkt i kursisternes egne materialer og deres igangværende projekter. Jeg tror på, at det giver et større udbytte af kurset, da kursisterne integrere teknikker og det lærte, direkte ind i deres scrappestil. Det er vigtigt for mig, da jeg ønsker at mine kursister skal udvikle deres egen stil, istedet for at adoptere min. Vi er forskellige og det er netop de individuelle udtryk, der gør scrapbooking så spændende og unikt. Hos mig, er alle stjerner og alle bidrager med noget smukt og unikt.”

IMG_0969

Øverst et lille smugkig i en af Mona’s inspirations Projekt Life mapper. Mona havde medbragt flere af sine Projekt Life mapper, som kursisterne kunne kigge i og få inspiration fra.

IMG_0958

Jeg fik spurgt et par af kursisterne, hvad de syntes om kurset. De fremhævede, at det havde været dejligt at få muligheden for at arbejde med sine egne materialer. Derudover havde det været super at få styr på Det Gyldne Snit og gode teknikker til opbygningen af ens Projekt Life side.

IMG_0960

Mona gav sig god tid til at svare på spørgsmål, samt hjælpe kursisterne med gode råd til deres Projekt Life sider.

IMG_0967

Til mit spørgsmål om, hvad hun ønsker at give videre til sine kursister, fortæller Mona: “Jeg ønsker at dele min begejstring for livet. Ønsker at give alle mine kursister, en følelse af at være forbundne. Forbundne med mig, med hinanden og med den verden vi lever i. Jeg ønsker at vise, at vi alle er stjerner i vores eget liv. At vi er gode og unikke, som vi er. På mine kurser, mine indlæg og artikler og til mine foredrag, forsøger jeg at vise, at ved at udvise respekt og med et åbent sind, mødr man en verden, fuld af inspiration til skaberglæden. Når vi arbejder med at dokumentere vores liv, hele livet på godt og ondt, har vi mulighed for at mærke livet. Mulighed for at betragte vores udvikling, vores store og små udfordringer og sejre. Et scrapbookingalbum er en dagbog. En livets dagbog. Levende, fortællende og unik.”

For dem af Jer som elsker Projekt Life, så laver Mona Online Kurser via en Facebook gruppe i Projekt Life. I kan læse lidt detaljer om hendes kursusudbud HER.

Det næste kursus var “Mini Album” ved Sanne Nielsen.

For Jer som er vilde med Vintage og Riddersholm Design, så er dette kursus lige noget for Jer. Sanne holdt et kursus i at lave et vintage album med utroligt mange lækre detaljer. Læder, Lynlås, Kuverter og selvfølgelig lækkert papir fra Riddersholm Design. Da jeg kiggede ind til dem, var der fuld knald på og der blev arbejdet intensivt ved begge borde. Jeg kunne med det samme se, at jeg bare skulle gå rundt stille og roligt, mens jeg tog billeder. Kursisterne arbejdede ihærdigt med deres vintage albums, mens Sanne og hendes to assistenter hjalp dem igennem albummet step-by-step.

IMG_0976

Her kan I se, hvordan disse vintage albums ser ud. Den flotte detalje med den grove og rå lynlås, det flotte læder i rosa eller blåt til ryggen af albummet, de fine detaljer og pynt på begge albums. Hver kursist kunne vælge hvilken farve de ønskede at lave albummet i.

IMG_0986

Indholdet af albummet er skabt af forskellige størrelser og former for kuverter, samt forskelligt foldede kraft karton. Det var yderst interessant at være tilskuer til en lille del af denne procces.

IMG_0982

Ovenfor ser vi Sanne i fuld gang med at instruere kursisterne i albummet.

IMG_0983

Og kursisterne i fuld gang med at arbejde på deres albums. I ny og næ var der alligevel overskud til at give sin sidemand eller genbo en hjælpende hånd i processen.

IMG_0988

Sanne er kendt for sine flotte og detaljerede albums og holder ofte kurser i det. Hun holder blandt andet kurser for Luna Hobby og Love2Scrap.

Efter kurset fik jeg spurgt Sanne, om der var nogle ord hun gerne ville give videre. Hertil svarede Sanne prompte, at man skulle kaste sig ud i det – lige meget hvilket projekt med arbejder med. Man skulle huske at lege med teknikkerne og prøve sig frem. Ingen forventer et perfekt resultat i første omgang, så man skulle bare prøve igen og igen og igen….

Søndag formiddag startede dagen med kurset “Guld, lag og masser af detaljer!” ved Anja fra Picturing The World.

Anja’s egne ord om kurset er: “Kurset jeg holdt på Scrap-A-Mania havde fokus på en af tidens helt store trends: Guld og samtidig en del af nogle ret nye produkter som f.eks. Glass Glitter, Glass beads og nye former for Embossing pulver og så var det hele samlet op på en sort baggrund – igen noget vi ikke ser så meget af. Jeg har virkelig hygget mig med at lave dette kursus, og jeg havde nogle super gode kursister, som bare var på. Det var så dejligt et kursus.”

IMG_1001

IMG_0997

Der blev arbejdet med mange forskellige produkter…..Wink of Stella pens, Inka Gold, Gold embossing pulver, Glitter, Guld mists, Broken Glass og meget, meget mere. Der var nogle helt nye produkter som der blev leget med, som jeg ikke kendte til. Så selv jeg blev klogere ovenpå dette lille visit på kurset.

IMG_0995

Kursisterne fik rigeligt med mulighed for at få snavs på fingrene, hvilket mange af dem sandelig også havde beviser på. En af kursisterne udtrykte efter kurset, at det var rart bare engang imellem at få lov til virkelig at “splatte” med tingene og ikke have kontrol over det endelige resultat.

IMG_0999

Jeg spurgte Anja, hvorfor hun holder kurser og hvad hun gerne vil give videre. Til dette svarede hun: “Jeg elsker, når jeg kan give en masse inspiration videre, give folk nye ideer og lære dem nye teknikker eller måder at gribe deres scrapbooking projekter an. Jeg synes det er vigtigt, at man har så mange muligheder som muligt at bruge de forskellige materialer og værktøjer vi har på, så det bliver brugt mest muligt. Det er jo sjovest, hvis det vi køber bliver brugt og ikke samler støv på en hylde 🙂 Yderligere kan jeg godt lide, når jeg underviser i noget, som man kan tage med sig og bruge på sin egen måde, så man altså har lært nogle teknikker eller set nogle måder at bruge nogle materialer, som man kan bruge på flere forskellige projekter f.eks. kort og scrapbooking.”

IMG_1000

Anja, som er ejer af butikken Picturing The World, holder også kurser i sin butik. Her finder man kurser i meget mere end bare ovenstående. Her kan man også komme på kursus i sin Silhouette maskine.

Sidste kursus på dette års Scrap-A-Mania var “Tegne, tegne, tegne doodle kursus” ved Pia DoodleDiem.

Pia’s beskrivelse af kurset er: “Give inspiration til hvordan man kan dekorere scrap sider, kort, Journaler osv. ved at tegne. Med streger, mønstre, bobler, krøller, hjerter, blomster osv. samt ved hjælp af din egen streg får dine kreationer et helt personligt udtryk.”

IMG_1010

Da jeg kom ind i kursuslokalet herskede der ro og koncentration ved bordet. Der blev eksperimenteret med egne evner indenfor doodling. Det var ikke alle kursister, som faldt det lige nemt af doodle løs på papiret. Et par stykker nævnte, at telefon-doodling jo var ved at uddø på grund af mobiltelefonen. Det var ofte når man sad fastlåst med fastnet telefonen, at man endte med at doodle løs på et stykke papir ved hånden. Jeg må give dem ret i den pointe, da jeg selv tidligere var en flittig doodler ved fastnettelefonen. Ærligt talt, så kan jeg ikke huske, hvornår jeg selv har doodlet…..måske det burde være stof til eftertanke.

IMG_1003

Pia’s egne ord om sit kursus på Scrap-A-Mania: “Kurset jeg lige har afholdt, var et kursus med formålet at give kursisten mod, til at sætte sit ejet præg på deres værker, ved at lære at sætte simple streger “Doodles” (telefontegninger/Krusseduller) på deres kort, scrapside eller anden kreation. På kurset brugte de helt nye stempler fra Barto (luna Hobby) som jeg har designet, disse og kurset blev rigtig godt modtaget. Det kan man kun blive glad af.”

IMG_1006

Jeg spurgte Pia, hvorfor hun holder kurser og fik svaret: “Jeg holder kurser bla. fordi jeg holder meget af at være sammen med andre kreative. Det giver inspriration til mig i at se hjvordan andre arbejder og omvendt, hvis jeg kan inspirere andre til deres gør det mig glad.”

På sine kurser ønsker Pia, at give glæden videre, glæde ved fordybelse i tegning/maleri. Mest af alt inspiration!

IMG_1004

Pia har lanceret en lille kollektion af egne stempler “Barto”, som er rettet mod doodle-stilen. Disse stempler kan købes hos Luna Hobby.

PKL_PiaDiem2PKL_PiaDiem4PKL_PiaDiem1
Til slut vil jeg sige mange tak til alle kursusholderne og alle kursisterne, fordi The Paper Crafting fik lov til at kigge dem over skuldrene og frit tage billeder. Det var en fornøjelse at opleve alle kurserne på nært hold i et øjebliksbillede og mærke den kreative stemning.

 

close
1 kommentar
  1. Maryann Laursen skriver

    Super fed artikel Pia, som kommer godt rundt om alle de forskellige kurser og personer bag.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More