Juni i Skandinavia

Endelig er den vakre skandinaviske sommmeren her, og vi funnet noen fakta og satt sammen et “Mood Board” som vi håper kan være til inspirasjon for papirprosjektene du lager i juni. Dersom du sender bilder av det du lager er du med i trekningen om en julehilsen fra TPC Magazine. 

At det finnes stjernetegn som mer eller mindre samsvarer til hver måned er ganske kjent. Mindre kjent er det kanskje at det finnes månedstener og månedsblomster som hører til hver måned. 

Det er stjernetegnene “Tvillingene” og “Krepsen” som gjelder for de som er født i juni.

Er man født mellom 22. mai og 21. juni er man “Tvilling”, er man født mellom 22. juni og 22. juli er man “Kreps”. Stjernetegn kjennetegnes av symboler som man for eksempel lett kan lage ved hjelp av en elektronisk kuttemaskin og bruke som dekorasjon på kort eller layouts laget til bursdagsbarn i juni. Symbolene for “Tvillingene” og “Krepsen” ser du nedenfor.

Inspirasjonsartikkel med en utfordring - stjernetegn


Inspirasjonsartikkel med en utfordring - månedsstenI den nordlige hemisfæren er 21. juni det metrologene regner som starten på sommeren. Tilsvarende er det starten på vinteren i den sørlige hemisfæren. Man tror at måneden kan være oppkalt etter den romerske gudinnen Juno som er gudenes dronning og ekteskapets gudinne (Wikipedia). Månedstenen for juni er perle, og det kan være morsomt å dekorere bursdagskortene i juni med perler. Månedsblomstene i juni er rose og planter i Leddvedslekta.

Inspirasjonsartikkel med en utfordring - månedsblomstInspirasjonsartikkel med en utfordring - månedsblomst


STEMNINGSBILDE – JUNI
Vi har satt sammen et stemningsbilde (“Mood Board”) som vi håper kan være til inspirasjon i kortlagingen og scrappingen i juni. Stemningsbildet består av både bilder og farger som kjennetegner måneden vi er inne i.

Inspirasjonsartikkel med en utfordring - Mood Board

Dersom du blir inspirert til å lage noe ut fra faktaene om juni eller stemningsbildet vil vi gjerne ha bilder av det du lager innen 1. desember 2020.  Du kan sende inn så mange bilder du vil og vi publiserer disse i TPC Magazine i løpet av desember 2020. Bildene vil også vises fram i galleri på TPCs website. Bildene sender du til editor@thepapercrafting.com – merk e-posten med “juni”. 

Alle som sender inn bilder av prosjekter fram til desember 2020 er med i trekningen av en julehilsen fra TPC Magazine. Du får et lodd for hvert prosjekt du lager fram til desember. Du kan kombinere denne utfordringen med så mange andre utfordringer du ønsker. 

Kilder: Wikipedia, whocares, families.com, Bergens Tidende
Foto: T’lusta, Wikimedia 2014 (Tvillingene), License: CC0, Public Domain
SeLarin, Wikimedia 2014 (Krepsen), License: CC BY-SA 3.0
95C, Pixabay 2014(Perle), License: CC0, Public Domain
David Lally, geograph 2014(Honeysuckle), License: CC BY-SA 2.0
HebiPics, Pixabay 2014 (Rose), License: CC0, Public Domain
PublicDomainArchive, Pixabay 2020 (Picket Fence), License: Pixabay License
Marit Pedersen (alle øvrige bilder)

 

Translate »