Lag egne blomster

Papirhobby: Blomsterforming

2 1,152

Med litt tålmodighet og noen gode former, så kan du lage de vakreste blomster.  Lurer du litt på om du skal starte, eller er du godt i gang med egen produksjon, så kommer det litt egne erfaringer og tips i artikkelen min denne gangen. Jeg har rett og slett fått helt dilla. Det er en dille som har vart i et par år allerede og lever fortsatt i beste velgående. Det må være lov å si heldigvis, jeg har tross alt investert en del i de flotte blomstersettene fra Heartfelt Creations som jeg skal vise dere i dagens artikkel.

Type prosjekt: Lage egne blomster
Pynt/dekor: Perler og støvbærere
Utstyr som er brukt: Heartfelt blomstersett, stempelputer, Nelliktråd, lim

Papirhobby: Blomsterforming

Det er for meg som for de fleste andre som har en hobby, uendelig gøy med noe nytt! Ja, og her om dagen så kom det en nydelig ny serie med tema Hortensia. Det første som slo meg da jeg så de, var at de må jeg bare ha, jeg elsker jo Hortensia. Ja, så kjøpte jeg en serie til. Men det skal jeg bare si dere. Den er utrolig vakker. Det er ikke nødvendig å kjøpe alle fem delene som jeg har gjort, men jeg syns det var så kjekt med den flate basen å bygge opp høyden med de små blomstene. Da blir det på en måte en ekte Hortensia. En halv en i hvert fall. Om jeg skal si det selv, så syns jeg ikke den ble så vert på første forsøk. Nummer to og nummer tre blir nok mye bedre, men den ser da helt grei ut.

Papirhobby: Blomsterforming

En ting jeg ofte får spørsmål om under blomsterkursene mine,  er hvilken modell jeg syns de skal starte samlingen sin med.  Den formen som det selges flest av i verden, og som jeg anbefaler som startsett til mine kursdeltagere er Classic Rose. Den har så mange størrelser på formene i samme pakke så her har du mange muligheter. Du kan lage store, små, lag på lag i ulike kombinasjoner, den har et vakkert roseblad som jeg ofte deler opp og kombinerer med andre typer blomster også.  Den er rett og slett veldig anvendelig. På bildet under ser dere både åpne og tette roser, store og små og rosebladene. Tenk at alt dette kommer ut av samme sett.

Papirhobby: Blomsterforming

Da er det vel på tide å hoppe frem til selve prosessen. Disse settene fra Heartfelt består stort sett av tre pakker utstyr. En pakke stempler, en med dies og en 3D-formingsform.  Vi starter med å stemple enten på et akvarellpapir, rester av Bazzill-kartong eller annet hvit tykt papir. Så farges blomstene.  Jeg bruker samme stempelpute til både farging og trykk av motivet. Med en pensel og litt vann så kan du få ut utrolig mange fargenyanser av en stempelpute. Jeg bruker ofte Archival Ink eller Memento. De er vannfaste, så de begynner ikke å blø når du begynner å male motivet. Det er også lett å vaske av stemplene etter bruk. Jeg vet at mange har godt utvalg av Distress Ink puter. Disse er superfine til å farge med. De egner seg ikke til å stemple med. Stempler du med Distress så vil den blø utover når du begynner å fargelegge med vannpensel. Vil du fargelegge med tusjer så kan du fint bruke Distress. Jeg er selv veldig glad i prosjekter som gjør at jeg kan bruke mye av det jeg har liggende.

Papirhobby: Blomsterforming

Når det gjelder fargingen. Så behøver man ikke tenke på å holde seg på innsiden av motivet. Alt rundt blir jo borte når man bruker diesen. Så er det bare å bestemme seg for om det er støvbærer eller perler som skal brukes på blomstene. Som dere ser så har jeg et rikt utvalg. Men enda hender det at jeg må gå for nøytrale lyse farger fordi jeg ikke har riktig fargetone til blomsterprosjektet.

Papirhobby: Blomsterforming

Er du helt ny, så ville jeg startet med perler. Det tar litt tid å få teknikken inn i hendene. Når jeg bruker perler så limer jeg sammen blomsterbladene i lag på lag til du er fornøyd. Med  støvbærere så er det litt mer jobb. Jeg bruker en syl til å tre blomstene på. Start med den minste innerst på sylen. Så tar jeg støvbærerne og en tynn nellik tråd, ståltråden tvinner jeg rundt midten av stilken til støvbærerne. Da bør den se ut som på bildet under. Den stikker du gjennom midten av blomstene du har laget hull i med sylen. Det er så mye lettere å trekke støvbærerne igjennom blomsten med denne ståltråden, eller en tynn heklenål.

Papirhobby: Blomsterforming

Syns du det er for tidkrevende å male de med stempelputer og vannpensel. Så går det fint å ta en hurtigversjon. Mitt forslag er enten å gi de rask dusj eller to med spraymaling, eller lage de av papirrester.  Alle de dere ser på bildet under er laget av ulike rester.

Papirhobby: Blomsterforming

Håper dette gav litt lyst til å lage egne blomster. Lurer du på noe så er det bare å spørre.

Betina 🙂

 

close
2 kommentarer
  1. Mariann skriver

    Nydelige blomster og veldig godt forklart. Selv har jeg bare ett sett fra Heartfelt, men må nok ha flere etterhvert 😉

    1. Betina Olslund skriver

      Tusen takk Mariann:) Lurt å starte med et sett og jobbe lit med det for å bli kjent med hvordan du skal bruke det. Jeg syns man kommer langt med et sett. De fleste de har gir jo så mange ulike muligheter til å bygge blomstene i ulike størrelser. Og hvor mange lag og hvor tette de skal være, er jo opp til oss som leker med de:)

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More