Låt bara din fantasi sätta gränser med Gel Printing

Skapa unika bakgrunder!

Om du vill skapa unika spännande bakgrunder så är Gel Printing plate det perfekta verktyget. Med några enkla steg och med så många lager som du önskar skapar du one-of-a-kind bakgrunder till kort, ATC, layouter, Art journal… ja bara din fantasi sätter gränser med Gel Printing.


Type prosjekt: Teknik, Gel printing
Anledning: Konstnärlig frihet, unika tryck.
Storlek: finns i massor av olika storlekar
Teknikker bruk: Gel Printing, GelliprintingArtsy, mixed media, printing
Pynt/dekor: Trycken används som bakgrund. Du kan använda dem som de är eller dekorera med valfria dekorationer.
Medium som er brukt: Akrylfärg, distress oxide spray, gloss spray, ink mm
Udstyr som er brukt: Gel printing plate, brayer, stenciler, mm


Har du testat att göra egna tryck med en Gel Printing plate? Det är busenkelt! Allt du behöver är en gal plate, en brayer och någon typ av färg. Jag gillar mest att använda akrylfärger men det går lika bra att använda ink, distresser eller mist.

Du kan göra ett enkelt tryck (primary print) och ett andra tryck (ghost print).Om du gör ett nytt tryck ovanpå ditt andra så skapar du ett mellanlager (middle print) och sen kan du göra ett tredje tryck för att skapa topplager (top print). Det första lagret skapar basen och om du är nöjd med detta kan du stanna där. Med lager nummer två skapar du spännande textur, djup och intressanta detaljer. Du kan också använda detta för att “rätta till” detaljer som du inte är nöjd med. Det tredje lagret är det som ska skapa en fokuspunkt, något som fångar ögat och drar blicken dit där det intressanta finns. I bilden nedan är den röda cirkeln mitt topplager. Jag har valt att klistra mina dekorationer dit och det är där jag vill att blicken ska dras.

Du kan använda olika verktyg, stenciler, punchinella, trådar, mm för att göra mönster i ditt tryck. Det finns också speciella stämplar som är gjorda för att passa Gel prints där texten är spegelvänd men du kan använda vanliga gummistämplar också. Tänk på att om du väljer att använda stenciler med text å ska du lägga dem med rätan nedåt eftersom trycket blir spegelvänt.

När du väl har skapat dina tryck med Gel printing-teknik så kan du använda dem som bakgrund på dina layouter, på kort, eller till ATC-kort och dekorera så som du själv önskar. På korten nedan har jag använt en fjäder för att göra mönstret innan mitt tryck. Jag gillade det första trycket så mycket att jag valde att bara göra ett lager och sedan göra en minimalistisk dekoration så att det fjädriga mönstret skulle synas riktigt mycket.

Du kan också trycka direkt i din art journal eller på askar, eller… igen är det bara din fantasi som sätter gränser. Här har jag valt att bara dekorera med stämplat tissue paper för att så mycket som möjligt av mitt tryck ska synas igenom.

Du kan trycka på cardstock, tissuepapper, vanligt kopieringspapper, tags, igen är det bara fantasin som sätter gränser.

Vissa tryck är så spännande att jag inte alls vill dekorera dem. Då bara ramar jag in dem och sätter dem i min art journal.

Jag har 5 olika gel plates i storlekarna 6×6″, 8×10″, 3.5×6.75″, 5.5×11 samt en rund som är 3″ inch i diameter.  Jag använder allihop till lite olika projekt men om jag skulle råda dig som är nybörjare kring vad som är bäst att börja med så rekommenderar jag Ranger Ink 3-assorted gel plates i första hand eller en lite större gel plate för du kan alltid använda en del av plattan om du vill göra ett mindre tryck. Det finns många olika tillverkare förutom Ranger Ink , tex Gelli Arts och Gel Press. Carabelle Studio tillverkar också stämplar anpassade för gel printing i samarbete med Gel Press, med vilka du enkelt kan skapa läckra mönster. 

Idag är det min födelsedag och jag ska göra något riktigt roligt, jag ska göra en massa fina tryck med mina gel printing plates.

Läs mer om Gel printing här: Gelprintingartiklar

Nyckelord: Konst/kunst, Tekniker, Gelliprinting, Gel print, Gel plates

close

SCRAPPENYTT FRA TPC! ABONNÉR PÅ UKENTLIG OPPDATERING MED DE NYESTE ARTIKLENE FRA TPC!

Meld deg på innen 20. juni og vær med i trekningen om en hemmelig gave til en verdi av minst 500 kr. Les TPCs personvernerklæring for mer informasjon

.

Kommentarfeltet er stengt.